Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 23:01

Σχέδιο από την Ελένη Αλειφέρη για την υποστήριξη ανάπτυξης του αγροτικού τομέα

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Την ευκαιρία να ενημερωθεί για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στη Μεσσηνία είχε η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτεύουσα Δύναμη”, Ελένη Αλειφέρη, κατά την επίσκεψή της στο Συνεταιρισμό “Ένωση Μεσσηνίας”, την πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Επιπλέον όμως παρουσίασε το σχεδιασμό της για την υποστήριξη της ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα της οικονομίας...

Όπως σημειώνει ο συνδυασμός της υποψήφιας δημάρχου, Ελένης Αλειφέρη, σε σχετικό δελτίο Τύπου, “επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας πραγματοποίησε η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη. Κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΑΣ συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές των μεσσηνιακών προϊόντων και της παραγωγής. Η κυρία Αλειφέρη τόνισε ότι «βασιζόμαστε στα σπουδαία, ποιοτικά τοπικά μας προϊόντα και στηρίζουμε τα ΠΟΠ». Πρόσθεσε δε ότι στο πρόγραμμα του Συνδυασμού υπάρχει δέσμευση για δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Αγροτών, θα δοθεί ώθηση στην καινοτομία και στις νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Δήμο οι οποίες  μπορεί να είναι και αγροτικές, υποστηρίζεται και ενισχύεται η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Ακόμη, σε συνεργασία με το ΤΕΙ και τους αρμόδιους φορείς, θα γίνεται ενημέρωση και θα στηρίζεται από το Δήμο η εφαρμογή συστημάτων ευφυούς γεωργίας, θα ενθαρρύνεται η ανάπτυξη των λαϊκών αγορών και φυσικά θα στηρίζονται οι κατά τόπους αγροτικοί συνεταιρισμοί.

Τέλος η υποψήφια δήμαρχος τόνισε ότι, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε προγράμματα καταπολέμησης ασθενειών ελιάς με την χρήση νέων τεχνολογιών”.