Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 00:14

Το πρόγραμμα του Βασίλη Τζαμουράνη για την παραλιακή ζώνη του Δήμου Καλαμάτας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Το πρόγραμμά του για την παραλιακή ζώνη παρουσίασε το πρωί της Κυριακής, σε προεκλογική εκδήλωση στο “Πανελλήνιον”, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος”, Βασίλης Τζαμουράνης. Μεταξύ άλλων προτείνει την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής της Δυτικής παραλίας από τη Διασπορά μέχρι τον Πάμισο, την ένταξη στο σχέδιο πόλης επίσης της περιοχής από το “Horizon blue” μέχρι το “Φιλοξένια”, ώστε να εξασφαλιστεί και η ζώνη για τη διάνοιξη της Κρήτης μέχρι τη Βέργα χωρίς απαλλοτριώσεις, τη μετατροπή των αποθηκών του λιμανιού σε πολυχώρο τεχνών, την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τις υπαίθριες κατασκευές των καταστημάτων της Παραλίας ώστε στο σύνολό τους να έχουν μια εικόνα υψηλού επιπέδου. Ο υποψήφιος δήμαρχος, Βασίλης Τζαμουράνης, απεύθυνε κάλεσμα αγώνα πόρτα την πόρτα μέχρι τις εκλογές για να περάσει ο “Πρότυπος Δήμος” στο δεύτερο γύρο και έθεσε το δίλημμα “θα εμπιστευθείτε το Δήμο μας σε έναν δήμαρχο που “μιλάει” με τα έργα ή σε έναν δήμαρχο των λόγων;”...

Ειδικότερα, η τοποθέτησή του σε ό,τι αφορά την παραλιακή ζώνη του Δήμου έχει ως εξής:

“1.Το τμήμα της δυτικής παραλίας, από τη Διασπορά έως τις εκβολές του Παμίσου, που σήμερα είναι σχετικά αδόμητο, προβλέπεται από το ΓΠΣ ως ζώνη τουριστικής ανάπτυξης. Προτείνουμε, σε συνεργασία με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης, με ειδικούς όρους και κίνητρα για την προσέλκυση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων, τουριστικών κατοικιών κ.α.

Η υπόλοιπη περιοχή, πίσω από την παραθαλάσσια ζώνη της τουριστικής ανάπτυξης, που είναι γη υψηλής παραγωγικότητας, είναι ιδανική για βιολογικές καλλιέργειες, για την παραγωγή οικολογικών προϊόντων με μεγάλη προστιθέμενη αξία.

2.Στο τμήμα από την Διασπορά μέχρι τον Κορδία θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του -και δεσμευόμαστε γι’ αυτό-, ώστε να αποτελέσει την πλαζ ολόκληρης της δυτικής Καλαμάτας.

3.Ο Κορδίας και η περιοχή μέχρι την μαρίνα, είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Μετά την παραχώρηση πρόσφατα στον δήμο της έκτασης των 49 στρεμμάτων στα παλιά σφαγεία, ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική παρέμβαση στον χώρο.

Σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις και την αναβάθμιση της οδού Πλαστήρα -που οδηγεί στον Κορδία- σχεδιάζουμε την ανάπτυξη ενός παραθαλάσσιου πάρκου για αναψυχή και άθληση, που θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.

Το νέο παραθαλάσσιο πάρκο θα συνδεθεί λειτουργικά με την χερσαία ζώνη της μαρίνας και του λιμανιού, για να αποτελέσει μια ενιαία ενότητα δραστηριοτήτων και λειτουργιών.

4.Στο λιμάνι, θα βελτιώσουμε -σε συνεργασία πάντα με την Λιμενική Αρχή- τις υπάρχουσες υποδομές, με στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού του ρόλου, δηλαδή την προσέλκυση κυρίως τουριστικών σκαφών μεγαλύτερου μεγέθους που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει η μαρίνα, αλλά και κρουαζιερόπλοιων.

-Θα προσθέσουμε στις υπάρχουσες, νέες υποδομές, όπως πλωτές εξέδρες στη δυτική πλευρά του λιμενοβραχίονα, υλοποιώντας υπάρχουσα μελέτη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δυνατότητα τροφοδοσίας των σκαφών με ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ενώ θα μεριμνήσουμε για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου από τους σεισμούς αντιβραχίονα του προλιμένα, σύμφωνα με το master plan του λιμανιού.

-Θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των κτηρίων των αποθηκών, με τις απαραίτητες επεμβάσεις, στο πλαίσιο του αναθεωρημένου master plan του λιμανιού. Προτείνουμε την μετατροπή τους σε πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού, για την ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία.

-Θα επέμβουμε, σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του, στο κτήριο του παλιού Μύλου, που εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης και αποτελεί εστία παραβατικότητας και κινδύνου για τους περαστικούς.

-Θα συνεχίσουμε τα απαραίτητα έργα διόρθωσης του κεντρικού ποδηλατόδρομου στο λιμάνι, ώστε να συνδεθεί με εκείνον στη μαρίνα.

-Θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου που θα συνδέει την Καλαμάτα με άλλους τουριστικούς προορισμούς του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους.

5.Για την οδό Ναυαρίνου σχεδιάζουμε την αναβάθμισή της με νέα οργάνωση, ώστε να διατηρεί την ζωντάνια της ολόκληρο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι -πάντα σε συνεργασία με τους επαγγελματίες.

Απαραίτητη, όμως προϋπόθεση για ουσιαστικές παρεμβάσεις, που θα εξασφαλίσουν περισσότερο χώρο στους πεζούς και τα καταστήματα, είναι η διάνοιξη όλων των κάθετων δρόμων μεταξύ Κρήτης και Ναυαρίνου, στην οποία θα προχωρήσουμε άμεσα.

Θα προκηρύξουμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη μελέτη και σύνταξη προδιαγραφών για τις υπαίθριες κατασκευές των καταστημάτων της παραλίας, ώστε να εξαλειφθεί η προχειρότητα και αντιαισθητική εικόνα ορισμένων από αυτά.

Παράλληλα, θα συνεργαστούμε εξαντλητικά με τους ναυταθλητικούς συλλόγους και σωματεία της πόλης μας με σκοπό την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους προκειμένου να αναπτύξουν ακόμα περαιτέρω τις ήδη πλούσιες δραστηριότητές τους, οι οποίες τόσο πολύ έχουν συμβάλει στην εξωστρέφεια και την προβολή της Καλαμάτας, στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

6.Στο τμήμα από την οδό Καρακούση έως το ξενοδοχείο 'Φιλοξένια' προτείνεται η ένταξη στο σχέδιο πόλης, με όρους ήπιας ανάπτυξης, ώστε ν’ αποτελέσει την περιοχή που θα ζωντανέψει την οικονομική δραστηριότητα της πόλης μας. Ετσι, θα εξασφαλιστεί η διάνοιξη της συνέχειας της οδού Κρήτης, χωρίς απαλλοτριώσεις, και η απόκτηση κονόχρηστων χώρων στη θάλασσα, όπως χώρων στάθμευσης κ.α.

7.Βέργα και Μικρή Μαντίνεια. Δεσμευόμαστε να αναλώσουμε όλες μας τις προσπάθειες για την όσο γίνεται ταχύτερη ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η ανάπτυξη στις περιοχές αυτές, να αναβαθμιστεί η κεντρική οδός Μάνης και να αναδιοργανωθεί το παραλιακό μέτωπο στις δύο αυτές Τοπικές Κοινότητες.

Αμεσα, όμως, θα προχωρήσουμε, στην διαμόρφωση της παραλίας στη Μικρή Μαντίνεια, που προέκυψε από τα έργα προστασίας, με χώρους στάθμευσης, πεζοδρόμια στον κεντρικό δρόμο, ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών κ.α.

Στο πρόγραμμά μας και στον σχεδιασμό μας, βέβαια, περιλαμβάνονται και άλλα μικρότερης κλίμακας, αλλά μεγάλης χρησιμότητας έργα και προτάσεις, όπως η δημιουργία δημοτικής πλαζ, τοποθέτηση υποδομών εξυπηρέτησης Αμεα σε όλες τις οργανωμένες πλαζ, εξεύρεση κατάλληλων χώρων για την κατασκευή υποδομών και εγκαταστάσεων διευκόλυνσης των ερασιτεχνών αλιέων, καθώς και άλλα πολλά”.