Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 10:18

Το ΚΕΘΕΑ στη Σπερχογεία επισκέφθηκαν Δ. Οικονομάκος και Παν. Σταθέας

Περιοδεία στους εργαζόμενους στα συνεργεία του Δήμου, το πρωί, και στην περιοχή του Άγιου Σίδερη και της Αγίας Παρασκευής, το απόγευμα, πραγματοποιεί σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Οικονομάκος.

Χθες, εν τω μεταξύ, ο Δ. Οικονομάκος, μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου, Παναγιώτη Σταθέα, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, στην Σπερχογεία, όπου συνομίλησαν με χρήστες που φοιτούν στο πρόγραμμα απεξάρτησης και εργαζομένους, και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Προβλήματα, τα οποία, όπως επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση, ξεκινούν από την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, λίγα χρόνια πριν.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της παράταξης για την εν λόγω επίσκεψη, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Οι δύο υποψήφιοι υπογράμμισαν την διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΚΕΘΕΑ. Αυτή προκύπτει από την κοινή αντίληψη για τα ζητήματα της εξάρτησης και της απεξάρτησης. Χρειάζεται αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, βάρος στην πρόληψη, ενίσχυση της θεραπείας και της επανένταξης του χρήστη. Και όλα αυτά, από φορείς που θα λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και θα είναι στελεχωμένοι από μόνιμους και εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Τόνισαν την διαφοροποίηση του ΚΚΕ απ’ όλα τα άλλα κόμματα σχετικά με την νομιμοποίηση της χρήσης αλλά και τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης, όπου στην ουσία δεν λύνουν το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών. Αντιθέτως, το “κρύβουν κάτω από το χαλί” και τελικά το συντηρούν. Έφεραν παραδείγματα από χώρες του εξωτερικού, όπου το πείραμα της νομιμοποίησης ουσιαστικά απέτυχε και τα ποσοστά χρήσης και εξάρτησης έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Ανέδειξαν την ανάγκη στήριξης και συνεργασίας του Δήμου με προγράμματα όπως το ΚΕΘΕΑ, ώστε, αφ’ ενός να στήνονται ολοκληρωμένα προγράμματα παρέμβασης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αφ’ ετέρου να ενημερώνεται ο κόσμος και να γνωστοποιείται στην τοπική κοινωνία το σπουδαίο έργο που γίνεται».