Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 13:05

Παρουσίαση ψηφιακού Δήμου από τον συνδυασμό του Β. Τζαμουράνη

Παρουσίαση ψηφιακού Δήμου από τον συνδυασμό του Β. Τζαμουράνη

Ηλεκτρονική διακίνηση εσωτερικών εγγράφων, ψηφιοποίηση των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικών, ενεργοποίηση τεχνητής νοημοσύνης στις συναλλαγές με τους δημότες και διαχείριση στάθμευσης μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών στο κινητό τηλέφωνο, είναι ένα δείγμα από την αυριανή εικόνα που έχει σχεδιάσει για τον Δήμο Καλαμάτας ο συνδυασμός «Πρότυπος Δήμος» του Βασίλη Τζαμουράνη...

Ειδικότερα, οι προτάσεις του συνδυασμού για την υλοποίηση ενός σύγχρονου και λειτουργικού ψηφιακού δήμου, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort”, την  Κυριακή το βράδυ.

Την παρουσίαση έκαναν ο Μαθηματικός, Παναγιώτης Χειλάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον «Πρότυπο Δήμο» και ο Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Advertek.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου για την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, «ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση της Olivia, μιας εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης», στην οποία  ο κάθε δημότης θα απευθύνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή από το κινητό του -οποιαδήποτε ημέρα και ώρα- και θα τον καθοδηγεί στην έκδοση όποιου εγγράφου, πιστοποιητικού, δικαιολογητικού ή άδειας αυτός χρειάζεται. 

«Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου δεν είναι ‘νεωτεριστικό κόλπο’, αλλά αποτελεί άμεση ανάγκη και την προωθούμε, τόσο για την πιο αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία του δήμου -μόνο οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων κάθε χρόνο αριθμούν 1.000.000 σελίδες- όσο και για την ουσιαστική και γρήγορη εξυπηρέτηση των δημοτών», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, Β. Τζαμουράνης, υπογραμμίζοντας ότι « για όλα αυτά υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».