Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 15:32

Άλλα 37 άτομα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με την κοινωφελή εργασία

ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Με επιπλέον 37 εργαζόμενους ενισχύθηκαν σήμερα οι κρατικές υγειονομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας. Πρόκειται για άνεργους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που υπέγραψαν σύμβαση διάρκειας πέντε μηνών. Η υποδοχή τους έγινε το πρωί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Τους υποδέχτηκαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Ινστιτούτου Εργασίας Πελοποννήσου Δημήτρης Στρατηγόπουλος και το στέλεχος του Ινστιτούτου Νίκος Αποστολόπουλος.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 5 μήνες, ανάλογα με την ειδικότητα που κατέχουν, στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και σε δομές ευθύνης που αφορούν την Α’θμια Φροντίδα Υγείας. Στη σύντομη αναφορά του ο διοικητής, αφού καλωσόρισε τους επιτυχόντες, τους τόνισε ότι από σήμερα εντάσσονται ενεργά στη δημιουργική συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας και τους κάλεσε να συμβάλουν και αυτοί με τον καλύτερό τους εαυτό.
Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Ινστιτούτο Εργασίας ΙΝΕ-ΓΣΕΕ που αναλαμβάνει και την ευθύνη για την αμοιβή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, η οποία ανέρχεται στα 625 ευρώ το άτομο ανά μήνα.
Οι ανωτέρω 37 προσλήψεις έρχονται να προστεθούν στα 15 άτομα που ξεκίνησαν να εργάζονται πριν περίπου ένα μήνα με το ίδιο πρόγραμμα στα ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και Φιλιατρών.