Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 01:07

“Καλαμάτα πόλη αντιφασιστική”, παρέμβαση το βράδυ στο κέντρο

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
“Καλαμάτα πόλη αντιφασιστική”. Με αυτό το σύνθημα δεκάδες νέοι κυρίως άνθρωποι ανταποκρίθηκαν το βράδυ στο κάλεσμα της Αντιφασιστικής Κίνησης και συμμετείχαν στην παρέμβαση εναντίον του φασισμού, μετά τα κρούσματα των προηγούμενων ημερών και συγκεκριμένα μετά το στήσιμο στην κεντρική πλατεία προεκλογικού περιπτέρου από την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, με την αφίσα του δικτάτορα Παπαδόπουλου και μετά την τραμπούκικη συμπεριφορά του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Κουκούτση και άλλων εναντίον μελών-υποστηριχτών του συνδυασμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου “Ανταρσία στο Μωριά”...

Στο πλαίσιο της παρέμβασης της Αντιφασιστικής Κίνησης αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Αριστομένους και στη συνέχεια κόλλησαν αφίσες στο κέντρο με το αίτημα για συνεχή αγώνα ώστε να μην υπάρχει “Ποτέ ξανά χούντα, ποτέ ξανά φασισμός”.

διανεμήθηκε και το εξής κείμενο της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας: “Ούτε σπιθαμή γη στους φασίστες! Μετά από πολλούς μήνες βλέπουμε να εμφανίζονται ξανά στην πόλη μας φασίστες και να διεκδικούν δημόσιο λόγο και χώρο.

Σα να μην έφτανε η προκλητική παρουσία ανθρώπων που υποστηρίζουν υπόδικους ναζί, τα παρακλάδια τους (κουκούτσης κα) εμφανίζονται νύχτα και πολλοί εναντίον λίγων (κατά την προσφιλή τους μέθοδο) και  τραμπουκίζουν αγωνιστές.

Παράλληλα δε χάνουν ούτε λεπτό να μας θυμίσουν τις ρίζες τους, υπερασπιζόμενοι τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και κάνοντας τη φάτσα του αφίσα.

Καλούμε κάθε δημοτική και πολιτική παράταξη αλλά και καθένα ξεχωριστά να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στους φασίστες και στη χρυσή αυγή που δεν είναι κόμμα αλλά νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση!

Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τα βάζουν με κάθε τι που στην αρρωστημένη λογική τους φαντάζει διαφορετικό πως θα μας βρίσκουν απέναντί τους! Τέτοιες λογικές και πρακτικές δε χωρούν στην Καλαμάτα!

Να αποχωρήσουν άμεσα από την πόλη τα περίπτερα που σκορπίζουν ρατσιστικό δηλητήριο και μισαλλοδοξία!

Καλαμάτα πόλη αντιφασιστική!”