Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 22:52

Κάλεσμα- δήλωση του Δημήτρη Οικονομάκου για τις εκλογές

Κάλεσμα- δήλωση  του Δημήτρη Οικονομάκου για τις εκλογές

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Τις μέρες και ώρες που απομένουν απευθύνουμε ευρύτατο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Απέναντι σε ένα στημένο διπολικό σκηνικό, φτιαγμένο με παλιά σκάρτα υλικά που θέλει να εγκλωβίσει το λαό μας στη μιζέρια και την ηττοπάθεια, στην επιλογή ανάμεσα στο μικρότερο κακό...

Το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι η επιλογή μάχης για τους ανθρώπους του λαού που νιώθουν οργή και αγανάκτηση, που δεν ανέχονται την κυβέρνηση Τσίπρα ή την εναλλαγή με τον Μητσοτάκη, που προβληματίζονται για τις θυσίες που συνεχίζονται στο βωμό μιας ανάπτυξης κομμένης και ραμμένης στα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Οι αλλαγές, η ανατροπή που έχουν ανάγκη οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι θα έρθει με οργάνωση και αγώνα παντού. Αυτό εγγυάται το ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Στο Δήμο της Καλαμάτας χορτάσαμε από "σωτήρες", ικανά πρόσωπα, δυνατά ονόματα. Όλοι αυτοί ανήκουν ή στηρίζονται από κόμματα που μας έφτασαν ως εδώ, ήταν μαζί στα έδρανα της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης κατά καιρούς χωρίς τίποτα να τους χωρίζει. Το μόνο που τους χωρίζει είναι οι θεσούλες και οι αντιδημαρχίες αφού υπηρετούν όπως έχουν αποδείξει την ίδια πολιτική.   

Παλεύουμε από θέσεις αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο του δήμου που λειτουργεί σαν επιχείρηση, με μειωμένη κατά 60% κρατική χρηματοδότηση και επιβάλλει επέκταση και αύξηση της δημοτικής φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεις και συμπράξεις με ιδιώτες, εκχώρηση στους ίδιους της δημοτικής περιουσίας.

Παλεύουμε με στόχους και αιτήματα που στους δήμους που διοικούν οι κομμουνιστές με αγώνες γίνονται πράξη, για:

  • Να στηριχθεί το λεηλατημένο εισόδημα των Καλαματιανών  με δραστική μείωση της βαριάς δημοτικής φορολογίας.
  • Να στηριχθούν οι χιλιάδες επαγγελματίες της Καλαμάτας.
  • Να ιεραρχηθούν οι ανάγκες στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, οι υποδομές στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, να μειωθούν τα δίδακτρα της Φάρις κ.α.
  • Να στηριχθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι του δήμου, παλεύοντας ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, στη συρρίκνωση και την υποστελέχωση, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.
  • Να μπουν σε απόλυτη προτεραιότητα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής θωράκισης και αντισεισμικού ελέγχου.

Το κόκκινο ψηφοδέλτιο στην Καλαμάτα και στην Πελοπόννησο είναι η απάντηση στο μαύρο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, γιατί το ΚΚΕ και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να απομονώσει τους φασίστες, να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, να τους συντρίψει. Γιατί το ΚΚΕ αντιπαλεύει την αιτία που γεννά το φασισμό - ναζισμό που δεν είναι άλλη από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Με το κόκκινο γαρίφαλο των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και με το κόκκινο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, για να εκφραστεί ένα ρεύμα συμπόρευσης, αγώνα, αλλαγής στην Καλαμάτα, στην Πελοπόννησο, για αγωνιστές δίπλα στο λαό, όχι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας

με τη Λαϊκή Συσπείρωση