Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 16:03

Χρηματοδότηση 11,1 εκατ. ευρώ για νέο αγωγό υδροδότησης της Καλαμάτας από το Πήδημα!

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ 
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, εντάσσεται στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”, με 11.127.000 ευρώ, η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Καλαμάτας και της Αβίας, καθώς και του κλάδου για τη Μεσσήνη. Είναι έργο του Συνδέσμου Ύδρευσης, για την ωρίμανση του οποίου εργάστηκε η ΔΕΥΑΚ…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, “σε συνέχεια αιτήματος του Συνδέσμου Ύδρευσης, που στοιχειοθετήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης, με απόφασή του, ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 11.127.000 € προ ΦΠΑ, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VΙΙ του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», σχετικά με την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη”.

Θα αντικατασταθεί ο αγωγός Φ600 Πήδημα-Καλαμάτα με νέο Φ800, καθώς και ο κλάδος Φ300 προς Μεσσήνη με νέο διατομής Φ400.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας, “ο νέος κεντρικός αγωγός διατομής Φ800 από την Τ.Κ. Πηδήματος έως την Καλαμάτα έχει σχεδιαστεί για μεταφορά νερού για 150.000 κατοίκους, ώστε να καλύπτει τις μελλοντικές ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Μεσσήνης και των Τοπικών Κοινοτήτων της παραλιακής ζώνης του Δήμου Δυτικής Μάνης (από Αβία έως Τραχήλα)».