Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 16:02

«Μπλακ άουτ» και στα δικαστήρια της Καλαμάτας

«Μπλακ άουτ» και στα δικαστήρια της Καλαμάτας

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Αναβολή πήραν σήμερα όλες σχεδόν οι υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν στα δικαστήρια της Καλαμάτας, λόγω της πανελλαδικής αποχής δικαστών και εισαγγελέων, οι οποίοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο αντίδρασης τώρα που το δίχτυ των περικοπών απλώθηκε και στους ίδιους.

Δικαστές και εισαγγελείς απέχουν καθημερινά από τις δέκα το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου τους. Ως εκ τούτου, οι υποθέσεις του πολιτικού εφετείου, που επρόκειτο να ξεκινήσει τη συνεδρίασή του στις δέκα το πρωί, αναβλήθηκαν στο σύνολό τους, ενώ αναβλήθηκε και η πλειοψηφία των υποθέσεων του τριμελούς πλημμελειοδικείου, που ξεκινάει νωρίτερα τη συνεδρίασή του.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, οι δικαστές απέχουν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ οι διοικητικοί δικαστές και οι εισαγγελείς μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται πάντως και οι δικαστές να παρατείνουν την αποχή τους μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη.
Η ταλαιπωρία για τον κόσμο είναι σοβαρή, δεδομένου ότι πολλές από τις υποθέσεις παίρνουν αναβολή για μετά από ένα χρόνο!
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, σε δήλωσή του μας είπε ότι «οι μειώσεις αυτές οδηγούν σε υπαλληλοποίηση των δικαστών και εισαγγελέων, κάτι που δεν είναι ανεκτό από την πλευρά τους. Την υπαλληλοποίηση των δικαστών και εισαγγελέων δεν τη θέλει ούτε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ούτε και η κοινωνία».
Στ.Μ.