Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 01:41

Ο Τατούλης ισχυρίζεται ότι ο Νίκας έταξε προεκλογικά χρηματοδότηση για το “Διάζωμα”

Ο Τατούλης ισχυρίζεται ότι ο Νίκας έταξε προεκλογικά χρηματοδότηση για το “Διάζωμα”

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ “ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ” 
Η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά,  ανακάλεσε απόφαση με την οποία έγινε αποδοχή της δωρεάς, από το Σωματείο “Διάζωμα”, σχετικά με τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας. Δεν γίνεται αποδεκτή η δωρεά επειδή, σύμφωνα με την απόφαση ανάκλησης, δεν φαίνεται να έχει τηρηθεί το νομικό πλαίσιο. Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη και μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας τονίζεται ότι ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να “εξυπηρετήσει ανίερες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι έταξε 11 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΙΑΖΩΜΑ του κυρίου Μπένου” μέσα στην προεκλογική περίοδο…

Εικότερα στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τίτλο “Επιβεβαίωση Πέτρου Τατούλη η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για τη μη συμμετοχή ΜΚΟ στη διαχείριση πολιτισμικών αγαθών μέσω ΕΣΠΑ”, σημειώνονται τα εξής: “Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού με την οποία ανακαλείται η δωρεά μελέτης από το ΔΙΑΖΩΜΑ για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού και αποτρέπεται η διαχείριση αρχαιολογικών χώρων από τη συγκεκριμένη ΜΚΟ με πόρους του ΕΣΠΑ, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σημειώνοντας «παραμένει πάγια η θέση μας ότι διαφωνούμε με την εμπλοκή ΜΚΟ στη διαχείριση του πολιτισμικού αγαθού, καθώς παραβιάζουν βάναυσα το νόμο περί προστασίας και διαχείρισης πολιτισμικού αποθέματος».

Ο Πέτρος Τατούλης πρόσθεσε ακόμη ότι «ο πλούτος της χώρας και της Πελοποννήσου ειδικότερα είναι αναμφίβολα η πολιτισμική της κληρονομιά, η οποία μπορεί να δώσει υπεραξία στην οικονομία της. Η αξιοποίησή της ωστόσο και η ενσωμάτωσή της στην περιφερειακή μας οικονομία οφείλει να γίνεται σύμφωνα με την εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σεβαστήκαμε απόλυτα τη νομιμότητα και παράλληλα επενδύσαμε πόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία και ανάδειξη των σπουδαίων πολιτισμικών μας χώρων, τόσων που ποτέ μέχρι χτες δεν είχε γίνει».

«Απέναντι σε αυτή την πολιτικά καθαρή μας θέση ο κ. Νίκας, μόνο και μόνο ενόψει των περιφερειακών εκλογών και σε προεκλογικό χρόνο, με στόχο να εξυπηρετήσει ανίερες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι έταξε 11 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΙΑΖΩΜΑ του κυρίου Μπένου, χωρίς βέβαια ποτέ να μπορεί να υλοποιήσει μια τέτοια έωλη υπόσχεση»”.