Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 00:15

Βαρουφάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφίστε ΜέΡΑ25 για να ψαλιδιστεί η αυτοδυναμία Μητσοτάκη!...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μην πάρει αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές τότε θα πρέπει να στηρίξει το κόμμα του, το ΜέΡΑ25, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”... Σε μια πολιτική εκδήλωση με ικανοποιητική προσέλευση και μάλιστα με τον κόσμο να παρακολουθεί με προσήλωση τις τοποθετήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για περισσότερο από 1,5 ώρα, ο επικεφαλής του Μετώπου ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής περιέγραψε τον Αλέξη Τσίπρα ως τελειωμενο πολιτικά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος πρωθυπουργός έφερε μνημόνιο καταψηφίστηκε, πόσο μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας για τον οποίο υποστήριξε ότι έφερε δύο μνημόνια (το 3ο μνημόνιο και το “μεταμνημόνιο”). Όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν εξαιρετικά σφοδρός και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι “με την φατρία που τον περιτριγυρίζει θα προσπαθήσει να στήσει μια κερδοσκοπική παρασιτική ολιγαρχία εις βάρος του ελληνικού λαού. Και θα τη στήσει πάνω στο θεμέλιο λίθο του τέταρτου μνημονίου του κ. Τσίπρα”... 

Η πολιτική εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΜέΡΑ25 στην Καλαμάτα, του 29χρονου Γιώργου Αλεξόπουλου από τη Μερόπη, του 46χρονου Βασίλη Κυβέλου από τη Δυτική Μάνη, της 51χρονης Ελένης Μανωλακάκη από την Καλαμάτα, ενώ δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν οι υπόλοιποι δύο υποψήφιοι βουλευτές Μαρία Σαρδέλη και Μπάμπης Κακκαβάς. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι ο μεγάλος αντίπαλος του ΜέΡΑ25 στις εκλογές είναι “ο είναι ο καναπές που εγκλωβίζει πολιτικοποιημένους ανθρώπους -όχι απαθείς ανθρώπους- που έχουν αηδιάσει με την κομματική διαδικασία. Αυτός είναι ο στόχος μας”. 

Μόνο το ΜέΡΑ 25 μπορεί να κάνει αντιπολίτευση

Σε ό,τι αφορά το τι θέλει να κάνει το ΜέΡΑ25 με την είσοδό του στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε: “Θα κάνουμε μονομέτωπο, ανένδοτο αγώνα αντίστασης εναντίον της νέας παρασιτικής ολιγαρχίας που ο κ. Μητσοτάκης και η φατρία που τον περιτριγυρίζει -δεν είναι όλη η Ν.Δ. το ίδιο- θα προσπαθήσει να στήσει”. Αυτή η παρασιτική ολιγαρχία, συνέχισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, χτίζεται πάνω στο θεμέλιο λίθο του τέταρτου μνημονίου του Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπογράμμισε ότι “εμείς σκοπό έχουμε να τους βάλουμε εμπόδια. Να είμαστε στη Βουλή με προγραμματικό, μετριοπαθή λόγο που να τους δημιουργεί προβλήματα. Κάθε φορά που θα παρουσιάζουν ένα νομοσχέδιο που είναι εις βάρος των πολλών, εμείς θα καταθέτουμε αντινομοσχέδιο πιο ρεαλιστικό, πιο τεχνοκρατικό και άρτιο που θα τάσσεται στο πλευρό της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, αντίθετα με τα δικά τους που θα βοηθούν τους κερδοσκόπους”.

Επιπλέον διερωτήθηκε τι αντιπολίτευση θα μπορεί να κάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, “θα λέτε στον Μητσοτάκη φέρτε πίσω το ΕΚΑΣ, τα τρένα, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια; Ή θα λέτε γιατί μας βάζεις πρωτογενή πλεονάσματα; Θα γελάνε και ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του και εύλογα θα απαντάνε ότι εσείς τα κάνατε αυτά. Μόνο το ΜέΡΑ 25 μπορεί να κάνει αντιπολίτευση”.

Ο Μητσοτάκης έπρεπε να έχει τον Τσίπρα σε εικόνισμα

Στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει δίπλα στο κρεβάτι του το εικόνισμα του Αλέξη Τσίπρα,  σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Κοιτάξτε τι πέτυχε ο κ. Τσίπρας, είναι απίστευτο: Το τέταρτο μνημόνιο είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ., είναι ένα τεράστιο δώρο. Εάν ο κ. Μητσοτάκης είχε μυαλό, ένα ζήτημα το οποίο μελετάται, θα έφτιαχνε ένα εικόνισμα με τον κ. Τσίπρα θα το έβαζε δίπλα στο κρεβάτι του και πριν κοιμηθεί κάθε βράδυ θα γονάζιζε και θα έκανε μια προσευχή στον Αλέξη Τσίπρα και θα τον ευχαριστούσε”. Και αυτό επειδή, συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, το λεγόμενο κατά τον ίδιο τέταρτο μνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα προβλέπει ότι τη δεκαετία από το 2021 μέχρι το 2032 η χώρα δεν θα πληρώνει για το χρέος της γιατί η σχετική υποχρέωση μεταφέρθηκε για μετά το 2032, με τόκο μάλιστα. Αυτό σημαίνει, κατά τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “ανενόχλητος και με απίστευτους βαθμούς ελευθερίας θα έρθει με την κλίκα που τον περιτριγυρίζει να καθίσει πάνω στο σβέρκο του ελληνικού λαού”. Επιπλέον όμως, πρόσθεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, όταν θα ξεκινήσει και πάλι η περίοδος της αποπληρωμής του χρέους, από το 2032, θα επανέλθει η προοπτική της χρεοκοπίας και μάλιστα θα είναι ακόμα πιο βαριά. 

Τέλος,  ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι από τις 26 Μαΐου και μετά, από τις ευρωεκλογές δηλαδή, νιώθει πολύ καλά και αυτό επειδή από εκεί που μόλις το 40% των εκλογέων γνώριζε για το κόμμα του, τελικά το σύνολο των ψηφοφόρων γνώρισαν τι είναι το ΜέΡΑ25 όταν επί τρεις μέρες βρισκόταν σε εξέλιξη το θρίλερ για το αν βγάζει ή όχι ευρωβουλευτή. 

Στ.Μ.