Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 13:27

Εκκρεμούν οι κτηριακές επεμβάσεις στο 10ο Δημοτικό

Εκκρεμούν οι κτηριακές επεμβάσεις στο 10ο Δημοτικό

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
Για απαραίτητες επεμβάσεις στο κτήριο του 10ου  Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον Δήμο, ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Χριστόπουλος. Όπως τονίζει, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και την αποστολή σχετικών εγγράφων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι επεμβάσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα…

Αναλυτικότερα, η επιστολή του κ. Χριστόπουλου έχει ως εξής:
«Τα συστήματα πυρασφάλειας πυρανίχνευσης και συναγερμού είναι εκτός λειτουργίας. Απαιτείται η άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία  τους. Σε περίπτωση συμβάντων, την ευθύνη θα έχει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, γιατί, παρά τα σχετικά έγγραφα, αντιμετωπίζεται το θέμα με απάθεια.  Άμεση ανάγκη να λειτουργήσει το σύστημα συναγερμού, επιδιόρθωση των εσωτερικών πορτών πυρασφάλειας.

Στεγανοποίηση της ταράτσας: Στην ταράτσα του κτιρίου παρά τις εργασίες που έγιναν από τον εργολάβο, πέρυσι το καλοκαίρι, συνεχίζεται στην οροφή μιας αίθουσας η εισροή υδάτων, με κίνδυνο να πέσει ο σοβάς. Επίσης, στάζει το στέγαστρο εισόδου. Απαραίτητα πρέπει να γίνουν  εργασίες το καλοκαίρι.

Υλοποίηση έργου  δικτύου ευρυζωνικής αναβάθμισης του σχολείου:  Είναι άμεση ανάγκη η υλοποίηση αυτού του έργου για την  αξιοποίηση των υποδομών και  τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Πρόσφατα, το σχολείο μας απέκτησε 4 διαδραστικούς πίνακες, επομένως η εκτέλεση των σχετικών εργασιών επείγει. (Το θέμα γνωρίζει ο κ. Διονυσόπουλος, τμήμα πληροφορικής του Δήμου)

Παγκάκια: Στο σχολείο υπήρχαν 3 παγκάκια, τα στείλαμε στο δήμο για επιδιόρθωση και ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί. Απαιτείται η άμεση τοποθέτηση

Διαμόρφωση του χώρου εισόδου στο σχολείο: Φύτευση γκαζόν και δέντρων. Επιδιόρθωση του συστήματος ποτίσματος,  το νερό χύνεται άσκοπα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στο Δήμο, χρειάζεται προσπάθεια να ποτίζονται όλα τα δέντρα.

Αντικατάσταση σπασμένων υαλότουβλων.

Άμεση Διαμόρφωση –στρώσιμο του δρόμου που οδηγεί στην πίσω πόρτα, δυτικά του σχολείου,  και στην είσοδο του 8ου Νηπιαγωγείου.

Τοποθέτηση κουδουνιού στην εξωτερική πόρτα.

Επιδιόρθωση εξωτερικού φωτιστικού στον προαύλιο χώρο.

Ανάγκη υλικοτεχνικής υποδομής (Η/Υ καρέκλες-θρανία –γραφεία-ντουλάπες- πάγκοι εργαστηρίου φυσικής και εικαστικών κλπ).

Η αντιμετώπιση των παραπάνω σημείων καθιστά  το σχολείο λειτουργικό και ασφαλές και ταυτόχρονα δεν ακυρώνει το ποσό τω 2,5 περίπου εκατομμυρίων euro που διατέθηκαν για την ανέγερση του.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Ο Διευθυντής του Σχολείου,
Γιάννης Χριστόπουλος»