Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 21:02

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα στη Μεσσηνία και όλη την Πελοπόννησο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα στη Μεσσηνία και όλη την Πελοπόννησο

“ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ” ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. η Δευτέρα είναι ημέρα πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για τη Μεσσηνία και όλη την Πελοπόννησο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι βρίσκονται οι Υπηρεσίες της σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη που τυχόν απαιτηθεί…

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το δικό της δελτίο Τύπου, “έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε δελτίο Τύπου σημειώνει ότι “ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται σε όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 λόγω πρόβλεψης ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σε ό,τι αφορά τα αυξημένα μέτρα προστασίας που προβλέπονται και προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα σε οποιαδήποτε ανάγκη τυχόν απαιτηθεί”.