Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 15:32

Ανησυχία για τη ασφάλεια κερκίδας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού

ΔΙΑΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΚΑΛΑΜΑΤΑ’ 
Ανησυχία προκαλεί το φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα της Μαύρης Θύελλας, σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τμήματα του σκελετού της νότιας κερκίδας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και το κατά πόσο διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους φιλάθλους και τους αθλητές…

Η ομάδα της Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι διαπιστώνοντας αυτή την κατάσταση αναγκάζεται να διακόψει τις εργασίες της στο γήπεδο μέχρι ο ιδιοκτήτης του, ο Μεσσηνιακός, παρουσιάσει πόρισμα για το αν πρέπει να γίνουν αποκαταστάσεις και με ποιες προδιαγραφές.

Ειδικότερα από την Καλαμάτα ανακοινώθηκαν τα εξής: “Η διοίκηση του Π.Σ.  “Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ” με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φίλαθλο κοινό της πόλης θα ήθελε να ενημερώσει, ότι είναι αναγκασμένη μετά από ενημέρωση που είχε από την κατασκευαστική εταιρεία ERMONASSA S.A. (υπεύθυνη των έργων ανακατασκευής στο γήπεδο Σταύρος Παπαδόπουλος), να διακόψει τις εργασίες λόγω σοβαρού προβλήματος στατικότητας που προέκυψε στον φορέα οπλισμένου σκυροδέματος της συγκεκριμένης πτέρυγας. Τα παραπάνω ευρήματα αποτυπώνονται και με φωτογραφική απεικόνιση προς γνώση της πάσας αλήθειας και έτσι όπως αυτή θα πρέπει να μεταφέρεται στον κόσμο για να γνωρίζει.

Επειδή η νέα διοίκηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ασφάλεια του ανθρώπινου παράγοντα και σεβόμενη πάντα την γνώμη των υπευθύνων περιμένει την διενέργεια των απαιτούμενων κινήσεων από τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, στην προκειμένη περίπτωση την διοίκηση του Μεσσηνιακού, με την οποία παρεμπιπτόντως είμαστε σε αγαστή συνεργασία, έτσι ώστε με την συμβολή των ειδικών να υπάρξει εκτίμηση επάρκειας στατικού φορέα συνοδευόμενη από επίσημο πόρισμα και τεχνική προδιαγραφή καθώς και μεθοδολογία των απαιτούμενων εργασιών δομικής αποκατάστασης ή και ενίσχυσης του φορέα εφόσον απαιτηθεί. Μετά την διενέργεια των παραπάνω η διοίκηση του Π.Σ. “Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ” σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία που συνεργάζεται θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις εργασίες που είχε ξεκινήσει και για τις οποίες είχε δεσμευθεί στο φίλαθλο κοινό της πόλης με την ανάληψη των καθηκόντων της. Για ό,τι νεότερο ή οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία χρειαστεί θα υπάρξει νέα ενημέρωση πάντα στο πλαίσιο της υπευθυνότητας που πρέπει να διέπει μια διοίκηση που σέβεται πάνω απ’όλα τον εαυτό της και τους ανθρώπους που συνεργάζεται”.