Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 17:14

“Λαβράκι” Κοσμόπουλου για το πάρκινγκ στο ΝΟΚ: Οι οδηγοί χρεώνονται με έως και τριπλάσιο ποσό!

Δημήτρης Μπάκας, Γιάννης Χριστόπουλος, Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Κανάκης Δημήτρης Μπάκας, Γιάννης Χριστόπουλος, Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Κανάκης

Το συμφωνητικό βάσει του οποίου παραχωρήθηκε σε ιδιώτη η εκμετάλλευση του πάρκινγκ στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας προβλέπει ότι η στάθμευση για μια ώρα θα κοστίζει στους οδηγούς 1 ευρώ, για μία έως έξι ώρες θα κοστίζει 2 ευρώ και για έξι ώρες και πάνω θα κοστίζει 3 ευρώ. Ωστόσο, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ο ιδιώτης χρεώνει με τρία ευρώ όποιον οδηγό μπει στο πάρκινγκ, ανεξαρτήτα από το πόση ώρα θα αφήσει σταθμευμένο το όχημά του! 

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, που στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πλαισιωμένος από τους δημοτικούς του συμβούλους Βασίλη Κανάκη, Δημήτρη Μπάκα και Γιάννη Χριστόπουλο, σημείωσε ότι έψαξε το ζήτημα του πάρκινγκ του ΝΟΚ με αφορμή παρατηρήσεις πολλών επισκεπτών της πόλης, οι οποίοι του εξέφρασαν την έντονη απορία τους για τη δυσανάλογη, όπως ανέφερε, τιμολογιακή πολιτική που επικρατεί μεταξύ των πάρκινγκ του Νέδοντα και του πάρκινγκ του ΝΟΚ, που και τα δύο διαχειρίζονται ιδιώτες. 

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κοσμόπουλος, έψαξε και βρήκε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για την παραχώρηση της λειτουργίας του πάρκινγκ του ΝΟΚ σε ιδιώτη, τη διακήρυξη του σχετικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, καθώς και το συμφωνητικό παραχώρησης και από τα έγγραφα αυτά διαπίστωσε τα εξής: “Έμεινα έκπληκτος όταν διαπίστωσα ότι στην 11/2017 απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όσο και στη διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού αναφέρεται ότι το επιτρεπόμενο μίσθωμα για οχήματα που κάνουν χρήση του χώρου στάθμευσης καθορίζεται ως εξής: Για διάστημα μέχρι μία ώρα χρήση θα καταβάλλεται το ποσόν ένα ευρώ. Από μία έως έξι ώρες χρήση το ποσόν των 2 ευρώ και από έξι μέχρι 24 ώρες το ποσόν των 3 ευρώ”. 

Ο κ. Κοσμόπουλος μίλησε για ‘αντινομία” διότι παρά τα παραπάνω έγγραφα “όποιος εισέρχεται και για όποιο χρονικό διάστημα πληρώνει αυτόματα τρία ευρώ”. 

Αυτή η αντινομία, συνέχισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, θέτει συγκεκριμένα εύλογα ερωτήματα: “Τί άλλαξε και δεν τηρείται η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού και το συμφωνητικό παραχώρησης; Αν κάτι άλλαξε, είναι νόμιμο αφού έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα ανωτέρω; Ποιος έχει την ευθύνη παρακολούθησης των όρων του συμφωνητικού και σε ποιες ενέργειες προέβη όταν διαπίστωσε τη μη τήρηση των όρων του;”. 

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος υπογράμμισε ότι “περιμένουμε τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής στα ερωτήματα αυτά”, ενώ ακόμη σχολίασε ότι “δεν θέλω να σταθώ σε άλλα τμήματα της διακήρυξης, αν τηρούνται ή δεν τηρούνται, τα ξεπερνάω και μένω σε αυτό”. Πάντως πράγματι αν μελετήσει κάποιος τη διακήρυξη μπορεί να του δημιουργηθούν απορίες για κάποιους όρους που περιέχει, όπως για παράδειγμα για τον αποκλεισμό ενδιαφερόμενων να εκμεταλλευτούν το πάρκινγκ εάν δεν διαθέτουν εμπειρία στη λειτουργία ανοιχτών χώρων στάθμευσης, ακόμη και αν είναι έμπειροι στη λειτουργία κλειστών τέτοιων χώρων…

Στ.Μ.