Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 12:45

Δριμύ κατηγορώ Μ. Κουτίβα προς Δήμο για Μέγαρο Χορού

Ότι αντιλαμβάνεται τον Πολιτισμό ως επιχειρηματική δραστηριότητα καταγγέλλει την δημοτική αρχή της Καλαμάτας ο Μιλτιάδης Κουτίβας, μέλος του ΔΣ της ΦΑΡΙΣ και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αιτία, το ζήτημα της παραχώρησης της κεντρικής αίθουσας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Αγία Τριάδα", προκειμένου να πραγματοποιηθεί παράσταση παραδοσιακών χορών...

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κουτίβας κατηγορεί την δημοτική αρχή της Καλαμάτας αφ’ενός για αθέτηση απόφασης του ΔΣ της ΦΑΡΙΣ, αφ’ετέρου της επιρρίπτει ευθύνες για τις ελλείψεις προσωπικού στο Μέγαρο Χορού, ενώ παράλληλα θίγει και το θέμα της μίσθωσης του Μεγάρου σε πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης έναντι υπέρογκου αντιτίμου, αντί να γίνεται δωρεάν, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.  

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κου Κουτίβα έχει ως εξής:

«Ενώ ο σύλλογος είχε πάρει την έγκριση του Δ.Σ. της ΦΑΡΙΣ για αξιοποίηση του Μεγάρου 3 & 4 Αυγούστου, την Τετάρτη 24/7 κατόπιν ΔΣ, αυτή η απόφαση ανακαλέστηκε. Οι αιτίες που επικαλείται η δημοτική αρχή είναι "ότι σε προηγούμενο σύλλογο υπήρξε πρόβλημα με υπέρβαση αριθμού θεατών, η λειτουργία των σταγκονιών που πραγματοποιήθηκε ήταν από μη ειδικευμένο τεχνικό, έγινε μη τήρηση του ωραρίου του χώρου, ενώ υπάρχει έλλειψη απαραίτητου τεχνικού προσωπικού, όπως τεχνικό υπεύθυνο και υπεύθυνο ασφαλείας".

Άλλη μια απόδειξη του ότι η Δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό ως επιχειρηματική δραστηριότητα. Από τη μια δεν έχει κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις στο αναγκαίο προσωπικό που θα λειτουργεί το Μέγαρο. Από την άλλη, για να μπορέσει να αξιοποιήσει ένας πολιτιστικός σύλλογος το Μέγαρο, θέλοντας να παρουσιάσει το έργο του (που σε ορισμένες περιπτώσεις από τον κόπο και το μεράκι των μελών τους είναι αποτέλεσμα αρκετά ποιοτικής δουλειάς), του ζητάνε υπέρογκο ποσό 1240€.

Αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι αποτέλεσμα της υπακοής της δημοτικής αρχής στο δόγμα κόστος - όφελος.

Για να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του Μεγάρου Χορού, χρειάζεται άμεσα να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες του. Αυτό σημαίνει προσλήψεις σε προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ακόμα χρειάζεται στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας να δίδεται δωρεάν.

Τώρα πρέπει να λειτουργεί το Μέγαρο Χορού ως κοιτίδα Πολιτισμού για την πόλη μας και όχι σαν ακόμα μια επιχείρηση, που και αυτή ο λαός την πλήρωσε αλλά δε τη χαίρεται».