Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 19:08

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Καλαμάτα για την 28η Οκτωβρίου

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ 
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Συλλαλητήριο για την επέτειο του «Όχι», που είπε το ’40 ο ελληνικός λαός, διοργανώνει για την 28η Οκτωβρίου το ΚΚΕ. Θα γίνει στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Όθωνος, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το Δημαρχείο. Επίσης, η ΚΝΕ το Σάββατο θα πραγματοποιήσει ιστορικό περίπατο σε σημεία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Καλαμάτας, καθώς και μουσικοθεατρική εκδήλωση την Κυριακή το βράδυ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου. Όπως σημείωσε η γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Αγγελική Ζαφείρη, το Σάββατο ο ιστορικός περίπατος σε σημεία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και της πάλης κατά των Γερμανών και των εγχώριων συνεργατών τους θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι, από την Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας.
Η μουσικοθεατρική εκδήλωση της Κυριακής θα γίνει στη μουσική σκηνή «Σπονδές» και το θέμα της είναι «28η Οκτωβρίου 1940, ιστορική αλήθεια και ιστορικά διδάγματα».
Η γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, αναφερόμενη στην 28η Οκτωβρίου, σημείωσε: «Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, και πόσω μάλλον ανήμερα της επετείου της 28ης, καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από την αστική τάξη και τα επιτελεία της να ξαναγραφτεί η ιστορία και να ερμηνευτούν τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Β’ παγκοσμίου πολέμου διεθνώς και στην χώρα μας από την αστική σκοπιά. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα τελευταία χρόνια ακούμε βαρύγδουπες δηλώσεις προτροπής «να διδαχτούμε από την ενότητα και την εθνική ομοψυχία που είχαμε σαν λαός την περίοδο του ’40 για να κατορθώσουμε με θυσίες όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση ή ακόμη και να δημιουργήσουμε ένα ‘νέο ΕΑΜ’ για να αντισταθούμε απέναντι στα μέτρα. Δίπλα σε αυτούς έχουμε και τους νοσταλγούς των ναζί και των ταγμάτων ασφαλείας, τους χρυσαυγίτες που εξυμνούν τον Μεταξά ως μεγάλο ηγέτη που είχε το θάρρος να πει το όχι» σε αντίθεση με την κομμουνιστική προπαγάνδα όπως αποκαλούν το ότι ο λαός, με το γνήσιο και πατριωτικό “Όχι” του, έγραψε χρυσές σελίδες στα βουνά της Πίνδου, καταδιώκοντας τους Ιταλούς έξω απ’ τα ελληνικά σύνορα. Ενώ δύο μέρες αργότερα κι όσο ο ελληνικός στρατός  μάχονταν ακόμη, ο αρχιστράτηγος Παπάγος έδωσε εντολή για άνευ όρων παράδοση του ελληνικού στρατού στα χιτλερικά στρατεύματα. 
Επιχειρούν να σβήσουν από την ιστορία το ρόλο των λαϊκών κινημάτων στην οργάνωση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην κατοχή της χιτλερικής συμμαχίας, στον εγχώριο φασισμό και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξήγαγε η εγχώρια αστική τάξη. Μα κύρια θέλουν να σβήσουν το ρόλο του κομμουνιστικού κινήματος, όπως στην Ελλάδα όπου το ΚΚΕ υπήρξε εμπνευστής, καθοδηγητής, ο νους και η ψυχή της αντίστασης, του λαϊκού αγώνα. Μας λένε ότι ο Χίτλερ ήταν ψυχοπαθής, για να κρύψουν ότι ο ναζισμός - φασισμός είναι παιδί του καπιταλισμού, αυτό που δε μας έχουν πει ποτέ είναι το ότι ο Χίτλερ και το κόμμα του χρηματοδοτούνταν απλόχερα από τους οικονομικούς γίγαντες των ΗΠΑ (“Στάνταρτ Όιλ”, “Ντιπόν”, “Φορντ” κ.ά.), όπως έκαναν και τα γερμανικά μονοπώλια (“Κρουπ”, “Τίσεν”, “Φλικ”, κ.ά.), για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Η γιατί κανένα σχολικό βιβλίο δε μιλάει για την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών; Για το «ανοιχτό γράμμα προς τον ελληνικό λαό» (Οκτώβρης 1940) του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από τα μπουντρούμια της Ασφάλειας, που καλούσε τον ελληνικό λαό να παλέψει «για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία». Έπαθλο αυτού του αγώνα θα ήταν μια νέα Ελλάδα, όπου κουμάντο θα έκανε ο εργαζόμενος λαός. 
ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τις αποκρύπτουν όλες αυτές τις πλευρές, γιατί δε θέλουν να ξέρουμε ότι η μόνη υπερδύναμη είναι ο οργανωμένος λαός! Ότι όταν ο λαός πάρει την κατάσταση στα χέρια του, δεν τον σταματάει τίποτα.. Ούτε οι βόμβες Ναπάλμ με τις οποίες τα έβαλε ο Δημοκρατικός Στρατός. 
Οι λαοί έδειξαν με την πάλη τους τι σημαίνει πατριωτισμός! 
Σήμερα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν ότι πατριωτισμός είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης τους. Όπως αποδείχτηκε όμως, ο καλύτερος πατριωτισμός είναι η πάλη της εργατικής τάξης σε κάθε χώρα ενάντια στην αστική εξουσία, η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Αυτός είναι ο αληθινός πατριωτισμός. 
Απέναντι σ’ όλους αυτούς που σήμερα διδάσκουν την υποτέλεια με όλους τους τρόπους, η ιστορία διδάσκει την απειθαρχία και την ανυπακοή. Η ιστορία δε σβήνεται με βρώμικο μελάνι. Η ιστορία έχει μόνο μια αλήθεια και τη γράφουν οι λαοί!».