Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 02:14

Ακόμη και αύριο θα μπορούσε να δοθεί το Παραδείσια - Τσακώνα αλλά…

Στην  πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα ο Γιάννης Καρνέσης απέφυγε να προσδιορίσει πότε θα δοθεί ο δρόμος. Αντίθετα ο δήμαρχος είπε με βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί πριν χειμωνιάσει... Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα ο Γιάννης Καρνέσης απέφυγε να προσδιορίσει πότε θα δοθεί ο δρόμος. Αντίθετα ο δήμαρχος είπε με βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί πριν χειμωνιάσει...

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΤΟ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ ΚΡΑΤΟΣ
Η αποχή των δικαστών είναι η αιτία που καθυστερεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια - Τσακώνα, είπε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που είχε επικοινωνία για το θέμα με αρμόδιους παράγοντες. Φαίνεται όμως ότι άλλος είναι ο πραγματικός λόγος της καθυστέρησης, καθώς το τμήμα αυτό θα μπορούσε ακόμη και αύριο να ανοίξει!

Φαίνεται ότι η κοινοπραξία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο τμήμα φοβάται - δικαιολογημένα - ότι εάν δώσει το δρόμο τώρα, το κράτος θα σταματήσει να νοιώθει την πίεση του κόσμου, που ζητάει επίμονα να παραδοθεί το τμήμα, και θα καθυστερεί ακόμη περισσότερο τις πληρωμές προς την ανάδοχο κοινοπραξία.
Ο δρόμος λοιπόν δεν ανοίγει εξαιτίας της αφερεγγυότητας του κράτους και της γενικότερης κάκιστης οικονομικής κατάστασης.
Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος Καλαμάτας υποστήριξε χθες πως το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει περάσει ακόμη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η συμπληρωματική σύμβαση του έργου της παράκαμψης στο ύψος της μεγάλης γέφυρας, η οποία χρειάζεται έναν ακόμη χρόνο για να κατασκευαστεί και να συναρμολογηθεί. Και ο λόγος που δεν έχει συμβεί αυτό, είναι επειδή απέχουν οι δικαστές από τα καθήκοντά τους. Εντούτοις σημείωσε πως έχει προσδιοριστεί διάσκεψη στο δικαστήριο για το συγκεκριμένο θέμα την 1η Νοέμβρη. Εφόσον, σημείωσε ο δήμαρχος, η σύμβαση εγκριθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία, αφού τακτοποιηθούν και κάποιες μικρές εκκρεμότητες σχετικά με το φωτισμό σε κάποια σημεία.
Στ.Μ.