Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 01:44

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το γρηγορότερο»

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το γρηγορότερο»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Η εμμονή της κυβέρνησης στην ίδια μνημονιακή πολιτική βυθίζει όλο και περισσότερο την κοινωνία και τη χώρα στην καταστροφή, υποστήριξε ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που χθες το βράδυ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησε το κόμμα στο αμφιθεάτρο της Φιλαρμονικής.

Ο Γιάννης Τόλιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το γρηγορότερο, διαφορετικά η ελληνική κοινωνία δεν θα βρει την έξοδο από την κρίση. Υποστήριξε ότι τη διέξοδο μπορεί να δώσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει και ο λαός να έχει συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια και να μην είναι απλός θεατής, γιατί η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει δι’ ανάθεσης σε ένα κόμμα.
Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η λύση θα δοθεί με την κατάργηση του μνημονίου, ταυτόχρονα με τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους, με το πέρασμα των τραπεζών στον κοινωνικό έλεγχο, με την αύξηση της απασχόλησης, την αναδιανομή του πλούτου και με ένα ριζοσπαστικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Ο Γιάννης Τόλιος κάλεσε και τα άλλα κόμματα της αριστεράς να ακολουθήσουν τον ίδιο βηματισμό, ενώ, όσον αφορά την Ευρώπη, ανέφερε ότι οι λαοί πρέπει να δώσουν τον αγώνα για μια Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης και όχι της εκμετάλλευσης των αδυνάτων από τους ισχυρούς.
Τέλος, σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια, ώστε να εξελιχθεί σε έναν πιο ενιαίο πολιτικό φορέα, με μεγαλύτερη συνοχή και ευρύτερη συγκρότηση.
Στ.Μ.