Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 16:08

Πληθώρα παραπόνων για τα πηγάδια - υπόγειους κάδους σκουπιδιών

Πληθώρα παραπόνων για τα πηγάδια - υπόγειους κάδους σκουπιδιών

ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗ 
ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ

Τόσες πολλές είναι οι διαμαρτυρίες που φτάνουν στο Δήμο Καλαμάτας για τη χωροθέτηση των πηγαδιών - υπόγειων κάδων σκουπιδιών, ώστε η δημοτική αρχή εξαναγκάστηκε σήμερα να συγκροτήσει επιτροπή για την επαναχωροθέτηση ορισμένων εξ αυτών. Πάντως ο αντιδήμαρχος, Χρίστος Ριζάς, επιμένει ότι δεν είναι πρόβλημα που ορισμένα πηγάδια - υπόγειοι κάδοι φτιάχνονται μέσα σε δρόμους…!

Εντούτοις, ο κ. Ριζάς παραδέχτηκε εμμέσως ότι λόγω των σφιχτών χρονικών περιθωρίων ο Δήμος εξαναγκάζεται να ανοίξει πηγάδια για τα σκουπίδια σε σημεία που ενδεχομένως δεν είναι τα καταλληλότερα. Είπε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε ένα έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, το οποίο ουσιαστικά μπήκε στην ατζέντα του Δήμου μόλις πριν από δύο μήνες και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, σε λίγες ημέρες δηλαδή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ζητήσαμε τη συνδρομή του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Cosmote και ειδικότερα τους καλέσαμε να μας πουν από πού περνούν τα δίκτυά τους, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν μας απάντησαν. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουμε επάνω σε δίκτυα των επιχειρήσεων αυτών, τα οποία δεν μπορούμε να μετακινήσουμε και έτσι αναγκαστήκαμε σε κάποιες περιπτώσεις να αλλάξουμε την προ-χωροθέτηση που είχαμε αποφασίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να κάνουμε όλους τους υπόγειους κάδους εκεί που είχαμε επιλέξει αλλά λίγο πιο δίπλα».
Όσον αφορά τα παράπονα που γίνονται από κατοίκους, ο κ. Ριζάς ανακοίνωσε ότι το πρωί συγκροτήθηκε επιτροπή που θα επανεξετάσει τη χωροθέτηση 12 υπόγειων κάδων. Η επιτροπή αποτελείται από τους αντιδημάρχους Γιάννη Καμβυσίδη και Ανδρέα Καραγιάννη, από το διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλη Τζαμουράνη και από το μηχανικό Στάθη Αγγελόπουλο.
Ερωτηθείς ο κ. Ρίζας γιατί είναι προτιμότερο να φτιαχτούν πηγάδια - υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών μέσα στους δρόμους αντί να διατηρηθούν οι υπάρχοντες σιδερένιοι κάδοι, απάντησε ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι σταδιακά να καταργηθούν πλήρως οι υφιστάμενοι κάδοι, γιατί μυρίζουν, δεν μπορούν να υποδεχθούν μεγάλο όγκο σκουπιδιών, αλλά και επειδή το κόστος αποκομιδής από τους συγκεκριμένους είναι αρκετά μεγαλύτερο απ’ ό,τι από τα πηγάδια.
Τέλος ο κ. Ριζάς είπε ότι οι κάδοι που φτιάχνονται στους δρόμους θα αποτελούν προέκταση του πεζοδρομίου, θα έχουν γύρω γύρω ρείθρο και δεν θα υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.
Στ.Μ.