Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 21:09

«Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, τελεία και παύλα…»!

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Μόνο την αποπομπή του Κεντρικού Λιμενάρχη Καλαμάτας από το Λιμενικό Σώμα δεν ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, για την αρνητική ψήφο που έριξε όσον αφορά το αίτημα του Δήμου για τη δημιουργία πάρκου στο λιμάνι! «Μόνος του την έριξε ο αξιωματικός την ψήφο αυτή ή πήρε εντολές για να το κάνει; Καταλαβαίνετε ότι το θέμα αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, τελεία και παύλα!»…

Στο στόχαστρο του δημάρχου μπήκαν και οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου, οι οποίοι επίσης ψήφισαν κατά της δημιουργίας πάρκου στο λιμάνι: «Θέλω να ξέρω ειλικρινά και να ξέρει και ο καλαματιανός λαός αν ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου ψήφισε ως πρόσωπο ή ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, αν ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου ψήφισε ως πρόσωπο ή εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου και αν ο λιμενάρχης ψήφισε ως πρόσωπο ή ως αξιωματικός ο οποίος έλαβε εντολές να καταψηφίσει τη συγκεκριμένη μελέτη και την προοπτική προγραμματικής σύμβασης;».
Ο δήμαρχος επανάλαβε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας βεβαίως και δεν θα το βάλει κάτω», είπε ότι θα απευθυνθεί εγγράφως στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο Επιμελητήριο και στο Εργατικό Κέντρο και ακόμη ότι «θα προχωρήσουμε τώρα σε ενστάσεις προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι «η περιοχή μπροστά στον προλιμένα, η χερσαία ζώνη από το Πανελλήνιο μέχρι του Κοιλάκου σχεδόν, είναι σε κατάσταση όχι απλά άσχημη, σε κάποια σημεία δυσφημεί και την πόλη. Εμείς δουλέψαμε για τέσσερες μήνες για τη συγκεκριμένη μελέτη, αγωνιστήκαμε να την περάσουμε και σε προγράμματα και είναι άριστες οι προοπτικές για τη χρηματοδότηση. Μιλάμε για μια ήπια παρέμβαση, η οποία βελτιώνει την κατάσταση σε μια περιοχή η οποία θα δέχεται συνεχή πίεση εξαιτίας και της αύξησης του τουρισμού. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να πηγαίνει και ανατολικά του Πανελληνίου. Έχει κριθεί η μελέτη ως άριστη απ’ όλους, έχει σταλεί και στο υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας».
ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ 
ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ
Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Σταύρο Παπαχρήστου, σε δηλώσεις του στην «Ελευθερία»  και στον Βασίλη Μπακόπουλο, τονίζει ότι ο χώρος που ο Δήμος θέλει να φτιάξει το πάρκο «έχει χαρακτηριστεί ως βοηθητικός χώρος για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο του λιμένα, οποιαδήποτε βελτίωση και αναβάθμιση, κύριο σκοπό πρέπει να έχει τη διευκόλυνση λειτουργίας του λιμένα και των χρηστών του».
Επίσης υπογραμμίζει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει φανεί ποτέ συνεπής στις προηγούμενες προγραμματικές συμβάσεις που έχει συνάψει με το Λιμενικό Ταμείο και ειδικότερα ο κ. Παπαχρήστου αναφέρεται: «α) στην τριετή σύμβαση για την καθαριότητα όλης της χερσαίας ζώνης, όπου ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε στους όρους της, β) στο συμφωνητικό επιμερισμού εσόδων μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Καλαμάτας από το τμήμα της χερσαίας ζώνης λιμένα, συμφωνία που δεν τηρήθηκε ποτέ, παρά τη συνεχή αλληλογραφία μας και την εξώδικη όχλησή μας, γ) στη σύμβαση για την ανάπλαση του νότιου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου, το έργο έχει σταματήσει και στο τμήμα αυτού που έχει ολοκληρωθεί είναι γεμάτο σπασμένα πλακάκια, τρύπες και διάφορα καλώδια και κενά, δ) στη σύμβαση για την ανάπλαση των δρόμων στην πλατεία Τελωνείου, ο δήμαρχος αφαίρεσε τα κολονάκια, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και ε) στην παιδική χαρά ανατολικά του πρώην Γυμνασίου Παραλίας, που παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας και αυτή τη στιγμή η μισή περίφραξη είναι κατεστραμμένη, εξέχουν σίδερα επικίνδυνα να προκαλέσουν ατύχημα και είναι επικίνδυνη για τα παιδιά που τυχόν τη χρησιμοποιούν».
Στ.Μ.