Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 19:26

«Θέλει να κρυφτεί… αλλά οι σωλήνες του ‘’καθεστώτος’’ δεν τον αφήνουν»…

Σάπιο κομμάτι του αγωγού, πιθανόν αυτού που είχε εξασφαλιστεί απο το "καθεστώς"... Σάπιο κομμάτι του αγωγού, πιθανόν αυτού που είχε εξασφαλιστεί απο το "καθεστώς"...

ΣΤ.ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΓΙΑ Ι. ΜΠΑΚΑ
Την …ευεργεσία του χουντικού καθεστώτος την περίοδο κατασκευής του αγωγού ύδρευσης θέλησε να γνωστοποιήσει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης (πρόεδρος είναι ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Μπάκας), σε κείμενό του για τις πρόσφατες επισκευές στα αντλιοστάσια του Πηδήματος. Η αναφορά του Συνδέσμου στο «καθεστώς» ώθησε τον Σταμάτη Μπεχράκη να δημοσιεύσει σχετικό σχόλιο…

Ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας», Σταμάτης Μπεχράκης, αναρωτιέται αν η δημοτική αρχή, μετά την προβολή του έργου της χούντας, σκέπτεται να κρεμάσει και τη σημαία με το γνωστό πτηνό, ενώ τονίζει ότι στην εποχή του Καλλικράτη η συνέχιση της λειτουργίας του Συνδέσμου Ύδρευσης το μόνο που εξυπηρετεί είναι τη διατήρηση μισθοδοτούμενων θέσεων για αιρετούς.
Ειδικότερα, στο σχόλιό του ο Σταμάτης Μπεχράκης σημειώνει: «Ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής, από την έμμισθη θέση του προέδρου του Συνδέσμου και αφού ασχολήθηκε με την ιστορία του αντλιοστασίου στο Πήδημα, ανακάλυψε ότι χαλύβδινους αγωγούς είχε δώσει το 1970-’71 το ‘’καθεστώς’’ εκείνης της περιόδου.
Να ελπίσουμε στον ιστό που έχει τοποθετηθεί, η δημοτική αρχή να μην βάλει και τη σημαία με το γνωστό πτηνό.
Ας εξηγήσει κάποιος στους δημότες της Καλαμάτας και της Μεσσήνης τους λόγους ύπαρξης του Συνδέσμου, σήμερα, την εποχή των καλλικράτειων Δήμων, εκτός από το να καλύπτει τις έμμισθες θέσεις».
Όσον αφορά την αναφορά του Συνδέσμου στο «καθεστώς», στην ανακοίνωση για τις επισκευές στα αντλιοστάσια σημειώνεται σχετικά: «Η κατασκευή του δεύτερου αντλιοστασίου δρομολογήθηκε επί δημάρχου Καλαμάτας Μανώλη Βέκκου, το 1975, μαζί με τη νέα υδρομάστευση και τον αγωγό Φ600. Πάντως, το έργο αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποπερατωθεί, εάν τα προηγούμενα χρόνια (1970-1971) δεν είχαν εξασφαλιστεί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες, από το καθεστώς εκείνης της περιόδου, οι χαλύβδινοι αγωγοί μήκους 17 περίπου χιλιομέτρων, με αγώνες του δημάρχου εκείνης της εποχής Κώστα Κουτουμάνου».