Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 18:03

Αναδάσωση και πάλι από τους «Φίλους του Ταϋγέτου»

Ο Αντώνης Μπαρσίνικας στη μάχη για να ξαναγεννηθεί το δάσος Ο Αντώνης Μπαρσίνικας στη μάχη για να ξαναγεννηθεί το δάσος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ «ΚΕΡΑΙΕΣ»
Δεύτερη εξόρμηση αναδάσωσης το φετινό χειμώνα από τον περιβαλλοντικό Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου». Με έγκριση του Δασαρχείου Καλαμάτας θα γίνει αναδάσωση, με μαύρη πεύκη, στο καμένο δάσος στις «Κεραίες».

Ως τόπος συνάντησης έχει οριστεί η θέση «Δεξαμενή Δασαρχείου», που βρίσκεται στο 30ο χιλιόμετρο του Εθνικού Δρόμου Καλαμάτας - Σπάρτης. Οι εθελοντές πρέπει να βρίσκονται εκεί στις 9.00 το πρωί.
Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου», «οι αναδασώσεις στον Ταΰγετο θα συνεχιστούν και φέτος με φυτά που αγόρασε ο Σύλλογός μας και θα στηριχθεί για την προσπάθεια φύτευσής τους στην αγάπη των εθελοντών για τον πνεύμονα ζωής της ευρύτερης περιοχής μας. Για την αναδάσωση ζητούμε τη βοήθεια της «Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο», των μελών μας, των εθελοντών, των Συλλόγων, των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων, τους οποίους καλούμε να προσέλθουν εθελοντικά για να συμβάλουν έτσι στην επαναδημιουργία του καμένου δάσους του Ταϋγέτου.
Οι εθελοντές θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία και παπούτσια για το δάσος (υψόμετρο 1.100 μ. περίπου) και να έχουν μαζί τους προστατευτικά γάντια. Οι λάκκοι θα έχουν διανοιχθεί και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακούσουν οι εθελοντές προσεκτικά τις οδηγίες των υπευθύνων προτού προχωρήσουν στη φύτευση».