Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 18:38

Θα κάνουν αντιπλημμυρικά στο Πήδημα και την ανατολική Καλαμάτα με απλή τροποποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης για τον αυτοκινητόδρομο

Πλημμυρισμένη η ανατολική Καλαμάτα από  τα ρέματα της περιοχής το Σεπτέμβρη του 2016 Πλημμυρισμένη η ανατολική Καλαμάτα από τα ρέματα της περιοχής το Σεπτέμβρη του 2016

Με την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και όχι με νέα περιβαλλοντική μελέτη θα γίνουν αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στο Πήδημα και σε ρέματα στην ανατολική Καλαμάτα. Η απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του αυτοκινητόδρομου για την εκτέλεση των συγκεκριμένων αντιπλημμυρικών έχει υπογραφεί από τις 20 Ιούλη από τον Γενικό Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Δημόπουλο. Σημειώνεται ότι για την πλημμύρα που έγινε στον αυτοκινητόδρομο, στο Πήδημα, την Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές, όπου χάθηκαν ζωές και περιουσίες τον Σεπτέμβρη του 2016, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη με κατηγορούμενους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, της παραχωρησιούχου εταιρίας του αυτοκινητόδρομου κ.ά Ύστερα από αναβολή η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στις αρχές Δεκέμβρη, ενώ θα έχουν τακτοποιηθεί θέματα εγκρίσεων για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων…

Στην απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι “λόγω των διαφοροποιήσεων, επέρχεται μη ουσιώδης μεταβολή των περιβαλλοντικών επιπτώσεών, ως προς τις εργασίες που αφορούν στα συμπληρωματικά υδραυλικά έργα, και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η υποβολή νέας ΜΠΕ. Ωστόσο απαιτείται η ενσωμάτωση των προτεινόμενων τροποποιήσεων στην απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου και η προσαρμογή/συμμόρφωση του περιεχομένου της στο νεότερο κανονιστικό πλαίσιο”.

Επίσης στην απόφαση τροποποίησης υποστηρίζεται η θέση ότι η πλημμύρα δεν προκλήθηκε από ανεπάρκεια των υδραυλικών έργων του αυτοκινητόδρομου αλλά από την ανεπάρκεια των φυσικών αποδεκτών. Σημειώνεται σημειώνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Η αντιπλημμυρική προστασία/θωράκιση περιοχών αποτελεί ένα διαχρονικό και διαρκώς εξελισσόμενο και αναπροσαρμοζόμενο ζήτημα, που χρήζει επισταμένης θεώρησης και άμεσης αντιμετώπισης, καθώς σχετίζεται με την έλλειψη επαρκών υδάτινων αποδεκτών, την ανεπάρκεια των υφιστάμενων αποδεκτών ως προς την παροχετευτικότητα (λόγω υποδιαστασιολόγησης, μη συντήρησης, μη καθαρισμού, κατάληψης/καταπάτησης) και την μεταβολή των υδρολογικών και υδραυλικών δεδομένων (λόγω φυσικών καταστροφών όπως πυρκαγιές ή μετεωρολογικές μεταβολές όπως επιλεκτικής έντασης κατακρημνίσματα και ακραία καιρικά φαινόμενα). Έχοντας αυτά ως δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη, τόσο τις υφιστάμενες τοπικές δυσμενείς συνθήκες παροχέτευσης, όσο και την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος ανεπάρκειας ή απουσίας αποδέκτη απορροών που υφίσταται σε ορισμένες κατάντη περιοχές, ο υδραυλικός σχεδιασμός του αυτοκινητόδρομου προβλέπει την κατασκευή πρόσθετων/συμπληρωματικών υδραυλικών έργων, για την προστασία αφενός του ίδιου του έργου και αφετέρου του επιφανειακού υδρογραφικού δικτύου και των κατάντη περιοχών, σε συμμόρφωση και με τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν εγκριθεί με την 25η σχετική ΑΕΠΟ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη τεκμηρίωση του «ΦΤ-ΑΝΤΠΛ_ΚΑΛ», η αναγκαιότητα των έργων προκύπτει από την πρόσφατη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στις περιοχές Πηδήματος και Περιμετρική Οδός Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, που είχαν ως επίπτωση την κατάκλυση του αυτοκινητόδρομου και του εδάφους, οπότε κατόπιν υδραυλικής διερεύνησης εξήχθη το συμπέρασμα ότι το αίτιο εκδήλωσης πλημμύρας ήταν η μεταφορά πλημμυρικής αιχμής (ανεξαρτήτου περιόδου) στις κατάντη πεδινές περιοχές (χαμηλού υψομέτρου), που λόγω ανεπάρκειας των υφιστάμενων αποδεκτών είχαν ως αποτέλεσμα την κατάκλυση του εδάφους λόγω υπέρβασης της φέρουσας ικανότητας απορρόφησης, ενώ η πλημμύρα συνοδευόταν και με στερεομεταφορά/μεταφορά φερτών που δυνητικά προκαλούν ζημιές”.

Από την πλευρά του ο Δήμος Καλαμάτας σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου: “Δημοσιεύτηκε η τροποποίηση της υπ΄ Αριθμ. 122004/13.7.2004 Κ.Υ.Α Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Καλαμάτας: τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα» (όπως ισχύει), ως προς τα πρόσθετα/συμπληρωματικά υδραυλικά τεχνικά έργα του αυτοκινητόδρομου και για την προσαρμογή/συμμόρφωση του περιεχομένου της στο νεότερο κανονιστικό πλαίσιο.

Πρόκειται επί της ουσίας για την απόφαση που αναμενόταν και σχετίζεται με το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας στην περιοχή του Πηδήματος (ρέματα Μαζιά και Μουγγός, αποστραγγιστικές τάφροι κ.λπ.) αλλά και στην περιοχή ανατολικά της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας (ρέματα Κερεζένια, Πολιταίικο Ι, Πολιταίικο ΙΙ).  Τονίζεται ότι στα έργα όπως περιγράφονται περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- και η ανακατασκευή της γέφυρας στην οδό που συνδέει τις Κοινότητες Πηδήματος - Αρφαρών στο ρέμα Μαζιά”.

Στ.Μ.