Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 11:28

Διιστάμενες απόψεις για κακοτεχνίες και καθυστερήσεις στην ανάπλαση της πλατείας

Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ - ΧΡ. ΡΙΖΑΣ
Το έργο της ανάπλασης στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στιγματίζεται από κακοτεχνίες και καθυστερήσεις, ενώ και η ασφαλτόστρωση της Αριστομένους είναι προβληματική, υποστήριξε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας. Δεν υπάρχουν ούτε κακοτεχνίες ούτε καθυστερήσεις, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρίστος Ριζάς…

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Θόδωρος Μπρεδήμας είπε ότι στο δάπεδο της πλατείας που έχει παραδοθεί προς χρήση υπάρχουν σπασμένα μάρμαρα, ενώ πρόσθεσε πως και το χρονοδιάγραμμα δεν έχει τηρηθεί και αντίθετα υπάρχουν καθυστερήσεις. Για την Αριστομένους ζήτησε ενημέρωση, δεδομένου ότι η επίβλεψη έχει κρίνει πως η ασφαλτόστρωση δεν ήταν επιτυχημένη.
Ο Χρίστος Ριζάς, στην απάντησή του σημείωσε πως πράγματι κάποιες πλάκες έχουν σπάσει, ωστόσο τόνισε ότι αυτό οφείλεται στα βαριά οχήματα που περνούν από πάνω, δεδομένου ότι το έργο δεν έχει τελειώσει. Διαβεβαίωσε λοιπόν πως οι σπασμένες πλάκες θα αντικατασταθούν. Για το χρονοδιάγραμμα είπε πως η σύμβαση προβλέπει την περαίωση του έργου στις 15 Απριλίου, κάτι που τόνισε ότι θα τηρηθεί. Για την Αριστομένους, ο κ. Ριζάς επανέλαβε ότι ο εργολάβος έχει καταθέσει αίτηση θεραπείας, ώστε να αποφύγει το ξήλωμα της ασφάλτου και την τοποθέτηση νέας. Η αίτηση θα εξεταστεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων.
Στ.Μ.