Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 09:10

Ενημέρωση στο Μέγαρο Χορού για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας στο πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ευρώπης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 
Ενημερωτική εκδήλωση για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας στο πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, στις εφτά, στο Μέγαρο Χορού, την οποία προσκαλείται να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα. Πάντως με απόφαση του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, συγκροτήθηκε Επιτροπή Συντονισμού και Σχεδιασμού για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας, χωρίς κανέναν εκπρόσωπο από τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο πέραν της δημοτικής αρχής…

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης περιλαμβάνει την παρουσίαση του σχεδίου των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ευρώπης, την ενημέρωση για το στάδιο της προετοιμασίας της καλαμάτας, την έναρξη της διαδικασίας για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας. 

Η Επιτροπή Συντονισμού και Σχεδιασμού που συγκρότησε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, έχει ως πρόεδρο τον ίδιο και ως μέλη τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, τη γενική γραμματέα του Δήμου Μαρία Νταμάτη, τη διευθύντρια Προγραμματισμού Παναγιώτα Κουράκλη και τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Μιχάλη Βασιλειάδη. 

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ομόφωνα το Σώμα ενέκρινε την εισήγηση της δημοτικής αρχής για να θέσει η Καλαμάτα υποψηφιότητα. Από τη συνεδρίαση αυτή όμως απουσίασε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία σε προηγούμενη συνεδρίασε είχε κατηγορηματικά ταχθεί κατά του συγκεκριμένου προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα ακόμη σχέδιο που αποσκοπεί στη χρηματοδότηση μεγάλων ομίλων με πρόσχημα την κλιματική κρίση και στις πόλεις που θα επιλεγούν θα διατεθούν μόνο “ψίχουλα”. 

Η εκδήλωση το απόγευμα θα γίνει στον κήπο του Μεγάρου Χορού αν όμως ο καιρός δεν το επιτρέπει θα γίνει στο φουαγίε και σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες για να μπουν πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Στ.Μ.