Του Γεωργίου Λιανού
συγκεκριμένη εικόνα (εικόνα 1) είναι τραβηγμένη από την οδό Λεϊκων, στο σημείο που διασταυρώνεται με την οδό Μανιακίου. Αυτό είναι το πεζοδρόμιο που υπάρχει αριστερά, στο ρεύμα καθόδου για την Καλαμάτα, όπου οι πεζοί κινούνται ανεβαίνοντας προς τα Λεϊκα ή προς τις κοντινές κατοικίες τους. Το αν μπορεί να περπατήσει κανείς είναι ζήτημα, καθώς το πλάτος του πεζοδρομίου δεν ξεπερνά, τα εβδομήντα με ογδόντα εκατοστά. Το πρόβλημα επικινδυνότητας είναι μεγαλύτερο, καθώς η οικία βρίσκεται υπό κατάρρευση με τους τσίγκους να εξέχουν και να εφάπτονται του πεζοδρόμου αναγκάζοντας τους πεζούς να κατέβουν στο δρόμο.
Το τι θα συμβεί αν κάποιος χτυπηθεί από διερχόμενο όχημα, ή αν πέσει και γδαρθεί επάνω στους τσίγκους που εξέχουν εκεί, δεν θα επιθυμούσε κανείς να σκεφτεί. Απέναντι από το σημείο βάτα, χόρτα κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνο το να κινείται κανείς με τα πόδια και προς την Καλαμάτα.
Η φωτογραφία (εικόνα 2) από το διαδίκτυο του έτους 2014 μαρτυρεί ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, εν έτη 2021. Τι περιμένουμε. Ένα δυστυχές περιστατικό να συμβεί; Θα υπάρξει ενδιαφέρον, από πολίτες και τοπικούς πολιτικούς φορείς; Ή θεωρούν, ότι δεν αποτελεί σημαντικό το ζήτημα; Ας δοθεί μια εξήγηση, ή καλύτερα ας γίνει μια πράξη.