Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 09:37

Χωρίς δημοτικό φωτισμό Θουρία και Μικρομάνη με την πρώτη βροχή και “οι υπεύθυνοι ψάχνουν ποιος είναι ο υπεύθυνος”

ΚΚΕ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Με την πρώτη φθινοπωρινή βροχή τμήμα της Θουρίας και η Μικρομάνη έμειναν χωρίς δημοτικό φωτισμό, για άλλη μια φορά, αλλά ο Δήμος υποδεικνύει ως υπεύθυνη τη ΔΕΗ και η ΔΕΗ το Δήμο. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Βάσης Περιχώρων Δήμου Καλαμάτας του ΚΚΕ, η οποία ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος…

Η ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης έχει ως εξής: “Στα σκοτάδια βρέθηκαν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Θουρίας και της Μικρομάνης. Με την πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία  έμεινε χωρίς δημοτικό φωτισμό το Βόρειο τμήμα της Θουρίας καθώς και το χωριό της Μικρομάνης.

        Το πρόβλημα είναι χρόνιο και γνωστό σε όλους. Οι κάτοικοι της Θουρίας έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα και εγγράφως στην Τοπική Κοινότητα, στον Δήμο Καλαμάτας και στη ΔΕΗ. Κανείς από τους αρμοδίους μέχρι τώρα δεν έχει επιληφθεί της βλάβης. Αντιθέτως, ο Δήμος Καλαμάτας σε απάντηση προς την Τοπική Κοινότητα Θουρίας (15/1/2021) ρίχνει την ευθύνη στη ΔΕΗ, η δε  ΔΕΗ με εγγραφή απάντηση της  (22/9/2021) καθίστα υπεύθυνο τον Δήμο Καλαμάτας."Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" και το πρόβλημα να μη λύνεται από κανέναν!

        Την ίδια ώρα που ακριβοπληρώνουμε  τα δημοτικά τέλη και το ρεύμα, οι υπεύθυνοι ψάχνουν ποιος είναι ο υπεύθυνος. Βέβαια, μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να διώχνουν την ευθύνη από πάνω τους, κινητοποιούνται άμεσα όμως όταν πρόκειται να εισπράξουν τους λογαριασμούς τους!

Δήμος, Περιφέρεια και κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση, για τη μηδαμινή σχεδόν χρηματοδότηση τέτοιου είδους υποδομών. Όσο συνεχίζεται η πολιτική που υποτάσσεται στη λογική "κόστους -οφέλους" τόσο θα μεγαλώνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όσο εφαρμόζεται η πολιτική που σχεδιάζει την οικονομία της χώρας με βάση το κέρδος των λίγων τόσο δεν θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την έλλειψη υποδομών, προσωπικού και επάρκειας σε εξοπλισμό που θα αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.

  •       Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση λύση του προβλήματος.
  •       Επίσης να πάρει τώρα, αν και καθυστερημένα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των χωριών (καθαρισμούς ρεμάτων, αρδευτικών καναλιών του ΓΟΕΒ, φρεατίων κ.α) μιας και από την καταστροφική πλημμύρα του 2016 δεν έχει γίνει τίποτα!”