Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 10:57

Μικρά από την Kalamata Journal: Πρόταση του δημάρχου ο νέος πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας

Ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Δούζης, δεν έγινε πρόεδρος με εκλογές, γιατί ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση. Επίσης δεν ήταν στα σχέδιά του να γίνει πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης αλλά έγινε μετά από πρόταση που του έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ουσιαστικά τον πρόεδρο της κομματικής οργάνωσης τον επέλεξε ο δήμαρχος, όπως ο ίδιος ο Γιάννης Δούζης δήλωσε, αφού βέβαια δεν υπήρξε διαφωνία από τον Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους βουλευτές, που με την επιλογή του δημάρχου δεν χρειάστηκε καν να ασχοληθούν με εσωκομματικούς προσωπικούς ανταγωνισμούς που φθείρουν πολιτικά.

Το ερώτημα όμως που δημιουργείται είναι γιατί ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ασχολήθηκε, φανερά, για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στο Νομό;

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο από τους προκατόχους του, που όχι μόνο απέφευγαν να ασχοληθούν, φανερά ή και καθόλου, με τα εσωκομματικά αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είχαν βρεθεί απέναντι στο κόμμα τους.

Θυμόμαστε τον πρώην δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα όταν έλεγε ότι είναι αυτοδιοικητικός και όχι κομματικός δήμαρχος ή όταν είχε χαρακτηρίσει τη στήριξη της Ν.Δ. στις εκλογές ως “αδειανό πουκάμισο”.

Θυμόμαστε τον Γιώργο Κουτσούλη και πόσες αντιδράσεις συνάντησαν στο κόμμα του τα καλά του λόγια όταν είχαν επισκεφθεί την Καλαμάτα ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο τότε υΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. 

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος έχει επιλέξει να είναι ένας κομματικός δήμαρχος και αυτό θα φανεί εάν θα βγει σε καλό, τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα του. Κυρίως όμως θα φανεί πόσο καλό είναι αυτό για το Δήμο...

Στ.Μ.