Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 22:28

Αναγνώρισε ως συνιδιοκτήτες των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα το Δήμο και το Επιμελητήριο και ζητά συνεννόηση

Ως συνιδιοκτήτη των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, παρότι ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος ιδιοκτήτης, αναγνώρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο περιφερειάρχης ήταν δήμαρχος Καλαμάτας επί 13 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα δεν είχε διαφοροποιηθεί από τη θέση ότι οι πρώην Σχολές Παπαφλέσσα ανήκουν στο Δήμο. Το βράδυ ωστόσο, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Βαγγέλη Ξυγκώρο, σύμβαση για την παραχώρηση της χρήσης των πρώην Σχολών στην Περιφέρεια, για τη στέγαση Υπηρεσιών της όσο θα διαρκεί η ανακατασκευή του πρώην κτιρίου της Νομαρχίας. Ανάλογη σύμβαση είχε υπογράψει ο περιφερειάρχης με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, πριν από μία εβδομάδα...

Μάλιστα ο δήμαρχος προσήλθε το βράδυ στην πρώην Νομαρχία, αφού όμως ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπέγραψαν τη σύμβαση. Ο δήμαρχος είχε προσκληθεί προκειμένου να παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο της ανέγερσης ορόφου 1.000 τετραγωνικών μέτρων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν είχε ενημερωθεί ότι προηγουμένως επρόκειτο να υπογραφεί σύμβαση χρησιδανείου με το Επιμελητήριο για τις πρώην Σχολές Παπαφλέσσα.

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας τόνισε ότι ευχαριστεί πάρα πολύ τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ξυγκώρο “για τη συνηγορία του όσον αφορά τη λειτουργία μέρους των Υπηρεσιών μας εκεί για 1,5 χρόνο”. Υπογράμμισε δε “τη μεγάλη συμβολή του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Σε αυτόν εκεί το χώρο, με ευθύνη και του Επιμελητηρίου λειτουργούσε Τεχνική Σχολή, η Σχολή Παπαφλέσσα, η Σχολή Εργοδηγών, η οποία για δεκαετίες προσέφερε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό στην ανάπτυξη όχι μονο της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας αλλά και ευρύτερα. Αυτό η Καλαμάτα και η Μεσσηνία δεν το ξεχνούν”. 

Επίσης ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι “θα συμβάλω ώστε το συγκεκριμένο κτίριο, που ανήκει στην πόλη και στους πολίτες, να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέρω ότι υπάρχουν σχεδιασμοί από όλες τις πλευρές γι αυτό και όλες οι δυνάμεις που εκπροσωπούν αυτό τον τόπο θα συμβάλουν στην κατεύθυνση της συνεννόησης ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση για το καλύτερο οικόπεδο που υπάρχει μέσα στον αστικό ιστό της πόλης”. 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΞΥΓΚΩΡΟΣ

“Προφανώς υπάρχουν λόγοι ιδιαίτερου δημοσίου συμφέροντος και εμείς και ο Δήμος, προφανώς, εξ αρχής αποδεχτήκαμε αυτή τη συνθήκη, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι και οι πολίτες και η επιχειρηματικότητα της πόλης, αυτό το διάστημα που θα φτιάχνεται το Διοικητήριο, να έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι το κτίριο αυτό είχε και έχει ένα σκοπό”, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο οποίος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία που τόνισε ότι υπάρχει. 

Επιπλέον ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου προανήγγειλε σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις για την αξιοποίηση του κτιρίου με τρόπο που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη της περιοχής. Είπε συγκεκριμένα: “Εμείς ως Επιμελητήριο συνεχίζουμε όλα αυτά τα χρόνια να το λειτουργούμε υπό την έννοια της εκπαίδευσης στελεχών. Πλέον είμαστε στο επόμενο στάδιο, γιατί περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια με τον κόβιντ και η κατεύθυνση όλων μας είναι να γίνει κάτι εμβληματικό για την πόλη και είναι δεδομένο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θεωρώ ότι όλοι μαζί θα έχουμε πολύ καλά νέα για να συνεχίσει το κτίριο αυτό να προσφέρει στην πόλη με ένα αναπτυξιακό τόνο”. 

Στ.Μ.