Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 07:47

Η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις

Η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις

“Θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στο όλο εγχείρημα”, έγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στο δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, απαντώντας σε έγγραφο του δημάρχου για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης ο περιφερειάρχης ενημέρωσε το δήμαρχο με την επιστολή του ότι εκπρόσωπος της Περιφέρειας στο Δίκτυο ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, που πρότεινε ο δήμαρχος, θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανδρέας Τσουκαλάς…

Πιο συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης στην απάντησή του προς τον δήμαρχο Καλαμάτας σημειώνει μεταξύ άλλων: “Τα τελευταία έτη ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα ως απόρροια, κυρίως, της κλιματικής αλλαγής. Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις της γίνονται όλο και πιο αισθητές στην καθημερινότητα των πολιτών, ενώ ακραία καιρικά φαινόμενα τείνουν να καταστούν η νέα πραγματικότητα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εγώ προσωπικά, θέλοντας να στηρίξουμε, εμπράκτως, στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και θεωρώντας ότι η διεκδίκηση συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας, στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για 100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και είναι νευραλγικής σημασίας τόσο για την ίδια όσο και για άλλες πόλεις, ως αποθετήριο καλών πρακτικών, θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στο όλο εγχείρημα.

Πιστεύοντας ειλικρινώς ότι η λύση σε τόσο ουσιώδη προβλήματα έρχεται μέσα από συνέργειες, αποδεχόμαστε την πρόταση συνεργασίας σας για τη δημιουργία ενός Δικτύου ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών και ορίζουμε ως εκπρόσωπο της Περιφέρειας τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Τσουκαλά”.