Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 23:59

Δήμος και Περιφέρεια να προμηθεύσουν τους γονείς και τα σχολεία με τα μέσα προστασίας από την πανδημία

φωτό αρχείο Εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Δήμου Καλαμάτας φωτό αρχείο Εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Δήμου Καλαμάτας

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Να δείξουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των μαθητών, που έχουν επιφορτιστεί και το κόστος της εξασφάλισης μέσων ατομικής προστασίας από την πανδημία, σε μια περίοδο μάλιστα που τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και των προϊόντων έχουν εκτοξευθεί ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δουλειά του, ζητά η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας. Το αίτημά της θα το θέσει άμεσα στους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

Ειδικότερα η Ένωση Γονέων θέτει το εξής αίτημα: “Η εμφάνιση της πανδημίας πριν περίπου 2 χρόνια, με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες στην καθημερινότητα μας, έχει επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό όλων μας κατά πολύ. Εκτός από τις γνωστές σε όλους οικονομικές συνέπειες (περικοπές, αναστολές, μαγαζιά χωρίς δουλεία, ανεργία, αυξημένα τιμολόγια του ρεύματος, κ.α.), οι νέοι γονείς έχουν επιβαρυνθεί κατά πολύ για να μπορέσουν να προστατεύσουν όσο τα δυνατόν περισσότερο τα παιδιά με προϊόντα ατομικής προστασίας (μάσκες, μοριακά test, αντισηπτικά, κ.α.).

Ειδικά το τελευταίο διάστημα με την έξαρση της πανδημίας, οι ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν !!! 

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Ένωση με τα μέσα που είχε διεκδικούσε, εκτός των άλλων, την δωρεάν χορήγηση των προϊόντων ατομικής προστασίας στους μαθητές μας από την πολιτεία. Δυστυχώς το μόνο που παρείχε εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ήταν 2 μάσκες για κάθε μαθητή (και όλοι μας θυμόμαστε με τον τρόπο που έγινε). 

Σε αυτήν την κατάσταση η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει θεατής!!!

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να σταθεί δίπλα σε όλους τους γονείς, και να αναλάβει να προμηθεύσει όλα τα σχολεία της πόλης μας με μάσκες ειδικής προστασίας καθώς και με όσα επιπλέον self test απαιτούνται σε περίπτωση κρουσμάτων σε κάθε τμήμα, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των μαθητών μας, για όλο το επόμενο διάστημα. Η πρωτοβουλία αυτή, εκτός από την οικονομική “ανακούφιση” που θα επιφέρει στους γονείς της πόλης μας, θα είναι και δείγμα έμπρακτης αλληλεγγύης, σε σχέση με την ανυπαρξία των πολλών αυτονόητων που θα έπρεπε να κάνει η κεντρική διοίκηση. 

Η Ένωση γονέων, ευελπιστεί πως θα εισακουστεί η παραπάνω πρόταση της και το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες και των δυο βαθμών αυτοδιοίκησης της πόλης (Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, πρόεδροι σχολικών επιτροπών, κ.α.), έτσι ώστε να πιέσει να ληφθεί αυτή η απόφαση όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς και να συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει ώστε το αποτέλεσμα για την σχολική κοινότητα να είναι πάντα με θετικό πρόσημο”.