Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 08:14

Συμβάσεις για έργα στο οδικό δίκτυο, σε Σελλά, Κατσαρού, Άγιο Σώστη, Πλατύ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος

ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 737.000 ΕΥΡΩ 
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, αντιπεριφερειάρχες και άλλα στελέχη της περιφερειακής αρχής και ανάδοχοι έργων συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης στον 4ο όροφο της πρώην Νομαρχίας και υπέγραψαν συμβάσεις για την εκτέλεση έργων συνολικού προϋπολογισμού 737.000 ευρώ στο οδικό δίκτυο, στο Σελλά, στου Κατσαρού, στον Άγιο Σώστη, στο Πλατύ…

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε συγκεκριμένα: “Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία συνολικού προϋπολογισμού 737.669,59 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί της Τρίτης 18 Ιανουαρίου, στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του περιφερειάρχη με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιο, τους θεματικούς ομολόγους του Στάθη Αναστασόπουλο, Αννα Καλογεροπούλου και Ανδρέα Τσουκαλά, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσο Σαρδέλη, καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην οποία συζητήθηκαν και ρυθμίστηκαν θέματα διοικητικής φύσεως.

Οσον αφορά στις συμβάσεις, ο Π. Νίκας -σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στη συνέχεια- γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα υπογραφεί το συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει πλέον δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα το έργο βελτίωσης του δρόμου Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα, προϋπολογισμού 8.700.000 ευρώ, καθώς δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα εφ’ όσον έγινε από την Περιφέρεια η παρακατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της πίστωσης για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε, α) σύμβαση προϋπολογισμού 300.000 ευρώ για την βελτίωση – συντήρηση των τεχνικών έργων και την αποκατάσταση προβλημάτων που προκλήθηκαν από κατολισθήσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο Μεσσηνίας, β) σύμβαση προϋπολογισμού 245.000 ευρώ για την αποπεράτωση και διαµόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της μονής Αγίου Νικήτα στο Σελλά του Δήμου Τριφυλίας, γ) σύμβαση προϋπολογισμού 74.400 ευρώ που αφορά σε εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού του ναού των Αγίων Θεοδώρων στο Κατσαρού του Δήμου Οιχαλίας, δ) σύμβαση προϋπολογισμού 46.000 ευρώ για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα προαύλιου χώρου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Σώστη στον Δήμο Οιχαλίας καθώς και ε) συμπληρωματική σύμβαση, προϋπολογισμού 72.269,59 ευρώ για τα έργα αθλητικών εγκαταστάσεων στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το Πάσχα, όπως δήλωσε ο Π. Νίκας.

ΙΔΡΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑ.ΠΕΛ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία Γεωργικού Σχολείου στην Περιφέρεια -μια κατ’ εξοχήν αγροτική Περιφέρεια- μέσω του οποίου θα παρέχονται εξειδικευμένες και σύγχρονες γνώσεις και κατευθύνσεις στους επαγγελματίες αγρότες, με σκοπό την εκπαίδευση υφιστάμενων και νέων αγροτών, καθώς και την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκα, η Περιφέρεια βρίσκεται στην διαδικασία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για την εκπαίδευση των αγροτών σε νέες καλλιέργειες, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιοποιηθεί η υποδομή της Περιφέρειας, στα Φιλιατρά”.