Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 10:52

Ποίηση και ελπίδα από τον Βασίλη Κοσμόπουλο για το 2022

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος δεύτερος από δεξιά, ανάμεσα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη και τον Βασίλη Τζαμουράνη (δεξιά). Αριστερά ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος Ο Βασίλης Κοσμόπουλος δεύτερος από δεξιά, ανάμεσα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη και τον Βασίλη Τζαμουράνη (δεξιά). Αριστερά ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος

Το “δώρο” του Βασίλη Κοσμόπουλου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Δήμου, ήταν στίχοι μεγάλων Ελλήνων ποιητών που δίνουν ελπίδα για τις δυσκολίες που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν αλλά και για τις μεθόδους με τις οποίες διοικούντες διαχειρίζονται την εξουσία…

Είπε ο Βασίλης Κοσμόπουλος: “Επιτρέψτε μου να σας απευθυνθώ δανειζόμενος   και μερικούς στίχους, ελαφρώς παραλλαγμένους, σημαντικών Ελλήνων ποιητών.

 

Το 1957 , εγώ νοστάλγησα το μέλλον και γεννήθηκα.

 

Όλα τα παιδιά της γενιάς μου, για σχέδια πεινασμένα,  

σ’ εφημερίδα διπλωμένη , ομοιόμορφα  μικρά τετραγωνάκια ψαλιδίζαμε 

και όπως ξεδιπλώναμε το χαρτί , τι χαρούμενα, τι αλλεπάλληλα , 

τι συμμετρικά παραθυράκια διάπλατα μας άνοιγε το μέλλον.

 

Ένας καινούργιος χρόνος έρχεται,

Τι μας περιμένει; Τι θα μας φέρει; 

Όνειρα , φιλοδοξίες, έρωτες, αινίγματα.

 

Τα αλλεπάλληλα κύματα ευφροσύνης και ανεκλάλητης χαράς, 

Ναι αυτή που μας έταξαν πέρσι και πρόπερσι και το ’90, το ’80, το 70’ και

            πάει λέγοντας , αυτήν περιμένω και καθόλου δεν με βοηθά η πείρα , 

η σωφροσύνη μου και η βέβαιη γνώση ότι και εφέτος δεν πρόκειται να έρθει.

Εγώ την περιμένω και είμαι βέβαιος ότι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά .

 

Ας μάθουμε από το χθές

Ας ζήσουμε για το σήμερα και

            Ας ελπίσουμε για το αύριο.

 

Είθε η πανδημία αυτή η οποία πλήττει σήμερα την ανθρωπότητα να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν. Διατρανώνοντας την αισιοδοξία μας για την επιτυχή έκβαση αυτής της περιπέτειας, γνωρίζουμε ότι την επόμενη ημέρα, που ευχόμαστε να είναι κοντά, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και γι’ αυτό μέλημα όλων μας πρέπει να είναι να αξιοποιήσουμε τη σημερινή εμπειρία για μία πιο ανθρωποκεντρική κοινωνία.

Είθε να μας δοθεί η δυνατότητα να εορτάσουμε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με δράσεις ουσιαστικές και όχι εντυπωσιασμού.

Παρά το γεγονός ότι οι περσινές μας ευχές για ύπαρξη διαφάνειας στις προσλήψεις των συμβασιούχων και των απ’ ευθείας αναθέσεων που γίνονται από το Δήμο δεν ευοδώθηκαν,  

Εύχομαι οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να μην καταστούν ο ανασταλτικός παράγοντας για την προώθηση και εκτέλεση των έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας, ο οποίος ελπίζω να πετύχει το μεγάλο του στόχο που είναι  συμπεριληφθεί στις εκατό Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πολύ θετικό, ότι τουλάχιστον σε αυτόν τον στόχο, η δημοτική αρχή δέχεται την συνεισφορά των πολλών συμπολιτών μας, που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια.

Τελειώνοντας εύχομαι μία παραγωγική και δημιουργική χρονιά στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, στα Συλλογικά μας Όργανα , στα Νομικά Πρόσωπα και στις Υπηρεσίες του Δήμου μας.  

 

Υ.Γ. Χρησιμοποιήθηκαν στοίχοι των :

 ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΕΡΗ 

 ΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑ

 ΤΑΣΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ και

 ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΝΑ”