Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 21:49

Ικανοποίηση για το Περιφερειακό Συμβούλιο - Αίτημα ένα νέο μάστερ πλαν για το λιμάνι της Καλαμάτας

Ικανοποίηση για το Περιφερειακό Συμβούλιο - Αίτημα ένα νέο μάστερ πλαν για το λιμάνι της Καλαμάτας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για την απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας, το οποίο αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του προλιμένα, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για την Προστασία του Προλιμένα Καλαμάτας. Ζητά ένα νέο μάστερ πλαν ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής…

Η Πρωτοβουλία για την Προστασία του Προλιμένα Καλαμάτας ανακοίνωσε συγκεκριμένα: “Χαιρετίζουμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να απορρίψει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του masterplan για το λιμένα Καλαμάτας. 

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου απέρριψε μια μελέτη, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα αλλοιώσουν αισθητά τη φυσιογνωμία του προλιμένα της Καλαμάτας. Παρεμβάσεις που οι πολίτες της αν και πληροφορήθηκαν καθυστερημένα και εκπρόθεσμα, αντέδρασαν, κινητοποιήθηκαν και εξέφρασαν ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν. 


Τάσος Κανελλόπουλος, Φεβρωνία Εξακουστίδου, Μαρίστα Ορφανού, Δημήτρης Πράττης, Στέφανος Κουνιάδος

Επισημαίνουμε ότι ακόμα και όσοι υπερψήφισαν την εν λόγω μελέτη παραδέχτηκαν την ανάγκη περιορισμού και επαναξιολόγησης των παρεμβάσεων στον προλιμένα, με τις οποίες και αντιδρούμε όλοι εμείς. 

Επιχαίρουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά τη λαϊκή αντίδραση πέτυχε να λάβει μια ξεκάθαρη απόφαση απορρίπτοντας την συγκεκριμένη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του masterplan επί του οποίου όλοι ανεξαιρέτως έχουν ενστάσεις, επιζητώντας ένα νέο masterplan ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής. 

Εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που ήταν γεμάτη ενστάσεις, ερωτηματικά, αμφιβολίες και παρατηρήσεις, θα ήταν διαφορετική αν είχε προηγηθεί ουσιαστική διαβούλευση.

Ο  αγώνας συνεχίζεται.

ΌΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ MASTERPLAN ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!”.