Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε κυρίως για τη παρουσίαση της Νικολέττας Σκαρλάτος, η οποία ήταν ενθουσιασμένη, συγκινημένη και βέβαιη ότι η ταινία θα διαπρέψει, γιατί έχει, όπως υπογράμμισε, αυτό που λείπει σήμερα από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, σενάριο με αληθινή ιστορία. Αυτό που συγκινεί και κάνει υπερήφανη την Νικολέττα Σκαρλάτος, όπως τόνισε η ίδια, είναι ότι η ταινία “done by greeks about Greece”. Συνέχισε μάλιστα τονίζοντας ότι η ταινία θα αναδείξει στον κόσμο την ελληνική κουλτούρα, το ελληνικό φιλότιμο, θέλοντας να επιτύχει αυτό που πέτυχε ο Θεοδωράκης με τη μουσική του στον Ζορμπά.
Η Ακριβή Κόλλια σημείωσε ότι η προετοιμασία της ταινίας έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, ότι τα γυρίσματα θα γίνουν κυρίως σε σημεία της Μάνης, τα οποία έχουν επιλεγεί, όπως και της Καλαμάτας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο χειμώνα.
Η Βασιλική Κατέρη, απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός της ταινίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, δήλωσε όμως βέβαιη ότι η ταινία θα είναι υψηλού επιπέδου γιατί μεταξύ των συντελεστών υπάρχει ό,τι πιο σημαντικό για την επιτυχία, που είναι η επαφή που έχουν οι συντελεστές μεταξύ τους, η αγάπη και η πίστη τους για αυτή την καλλιτεχνική δημιουργία.
Ο Νίκος Δαλέζιος υπογράμμισε ότι όλοι οι συντελεστές δουλεύουν για την ταινία με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα, ενώ ο Δημήτρης Καβάκος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πόσο εμψυχωτική είναι η Νικολέττα Σκαρλάτος τόσο με το πάθος της όσο και με τις γνώσεις της για τον κινηματογράφο.
Σημειώνεται ότι η Νικολέττα Σκαρλάτος κατάγεται, από τη μητέρα της, από το Κορυφάσιο και όταν μίλησε για τους γονείς της συγκινήθηκε και σημείωσε ότι μπόρεσε να τους κάνει να νιώσουν υπερήφανοι, μακριά από την πρώτη τους πατρίδα, προσπαθώντας να κάνει όσο μπορούσε καλύτερα τη δουλειά της.
Στ.Μ.
πληροφορίες για την ταινία ΕΔΩ
