Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, δήλωσε ότι τον προβληματίζει η λειτουργία του χώρου, είπε ότι για κάποια ζητήματα λειτουργίας είχε επαφή με το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο και υπήρξε και επικοινωνία και με τον εκπρόσωπο της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τη μαρίνα. Τα ζητήματα αυτά αφορούν κυρίως την ανάγκη αύξησης των μέτρων πυρασφάλειας του χώρου, καθώς και την εφαρμογή των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων κάθε τύπου. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος είπε πως έχει την αίσθηση ότι κάποια ζητήματα έχουν μπει σε πορεία διόρθωσης, όμως κάποια άλλα είναι δυσεπίλυτα.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας, ο Δήμος έπρεπε δύο χρόνια πριν από τη λήξη αυτής, που κανονικά είχε προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, να έχει συγκροτήσει επιτροπή για τη σύνταξη πρωτοκόλλου με τις εργασίες στις οποίες πρέπει να προβεί ο ιδιώτης που εκμεταλλεύεται τη μαρίνα, ώστε να την παραδώσει με όλες της τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της σε άρτια κατάσταση. Ο κ. Κοσμόπουλος ανέφερε ότι η επιτροπή αυτή έπρεπε να συγκροτηθεί από τον δήμαρχο το 2020, κάτι όμως που δεν έγινε τότε αλλά μόλις πριν από περίπου ένα μήνα πριν.
Τέλος ο Βασίλης Κοσμόπουλος, θέλοντας να δείξει το πόσο μικρή είναι η απόδοση της μαρίνας, σημείωσε ότι έχει 250 θέσεις και το μίσθιο που αποδίδει στο Δήμο κάθε χρόνο είναι περίπου 80.000 ευρώ, ενώ στην Κέρκυρα η μαρίνα έχει μόνο 100 θέσεις αλλά το έσοδο είναι 250.000 ευρώ το χρόνο!
Περίπου στο ίδιο πλαίσιο ήταν οι παρατηρήσεις και του Βασίλη Τζαμουράνη, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, όπως και του Λεωνίδα Λιάππα, εκπροσώπου της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας.
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, χαρακτήρισε τη μαρίνα “τεράστιο θέμα” για το Δήμο Καλαμάτας. Είπε ότι έχει ξεκινήσει η προεργασία για τους όρους του νέου διαγωνισμού παραχώρησης της μαρίνας, ο οποίος, μετά την παράταση των δύο χρόνων, θα γίνει το 2024. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις παρατηρήσεις σχετικά με την πυρασφάλεια και τη διαχείριση των αποβλήτων, ο αντιδήμαρχος κ. Μαρινάκης είπε ότι τα θέματα έχουν ρυθμιστεί ή ρυθμίζονται.
Επισημαίνεται ότι η παράταση των δύο χρόνων δίνεται αναγκαστικά και βάσει νόμου από το Δήμο, εφόσον η εταιρία υπέβαλε αυτό το αίτημα και είναι συνεπής στους οικονομικούς όρους της σύμβασης.
Στ.Μ.
