Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 04:48

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο COSMOS Καλαμάτας

Από προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία στο COSMOS Καλαμάτας Από προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία στο COSMOS Καλαμάτας

Με το μήνυμα “Χάρισε Ζωή! Ένας δε φτάνει, Χρειάζονται πολλοί”, πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο, η 7η Αιμοδοσία Αγάπης, στο εμπορικό κατάστημα COSMOS Καλαμάτας (οδό Ιατροπούλου 20 και Πλατεία Βασ. Γεωργίου). Οι εθελοντές μπορούν να ανταποκριθούν από τις εννιά το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι και από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις οχτώ το βράδυ. 

Είναι η έβδομη αιμοδοσία αγάπης που διοργανώνει, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Δημ. Βλαχονικολός & Σία ΙΚΕ και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας. Συνδιοργανωτές είναι η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας (Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας) και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως σημειώνει η Δημ. Βλαχονικολός & Σία ΙΚΕ “οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ, η 7η Αιμοδοσία Αγάπης αποτελεί για ακόμα μια φορά μια εκδήλωση τιμής στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη και φέρει το μήνυμα «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ». Στόχος της εκδήλωσης είναι να μεταδοθεί το μήνυμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, καθώς και η ιδέα της εθελοντικής προσφοράς του αίματος.

Στην 7η Αιμοδοσία Αγάπης θα παραστούν ο Ιατρός Διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κος Αδαμόπουλος Ιωάννης, η διευθύντρια τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κα Καπόγλη Αγγελική, Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας καθώς και νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι εθελοντές μπορούν να δώσουν αίμα είτε για κάποιον ασθενή, είτε για οποιαδήποτε εθελοντική ομάδα αιμοδοτών επιθυμούν οι ίδιοι.

Γιατί να γίνω δότης μυελού των οστών ;

Φανταστείτε τι είναι να ψάχνεις τον ένα και μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να σου σώσει τη Ζωή! Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών ΧαρίΖει Ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Εάν είσαι μεταξύ 18-50 χρονών και σε καλή κατάσταση υγείας μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών.

  • Οι ασθενείς δεν μπορούν να επιλέξουν. Εμείς μπορούμε.
  • Κάθε 4 λεπτά κάποιος διαγιγνώσκεται με καρκίνο του αίματος.
  • Η λευχαιμία είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία.
  • Για τους περισσότερους ασθενείς η μόνη τους ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών.
  • 3 στους 10 θα βρουν συμβατό δότη από τη οικογένεια τους...
  • Η Ζωή των άλλων 7 εξαρτάται από εθελοντές όπως εμείς.

Γίνε εθελοντής αιμοδότης και δότης μυελού των οστών!

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη διατήρηση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, με την αυστηρή εφαρμογή τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων που αφορούν τη χρήση μάσκας και τη τήρηση αποστάσεων. Η πρόσβαση των Εθελοντών Αιμοδοτών είναι πλέον δυνατή χωρίς να απαιτείται η επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (rapid test ή PCR).

Υποστηρικτές της 7η Αιμοδοσίας Αγάπης είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ειδησεογραφικό site MessiniaLive, το EnterMessinia.gr group, η Εφημερίδα «Ελευθερία» - eleftheriaonline.gr, η εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ News, το τηλεοπτικό κανάλι best-tv.gr, το τηλεοπτικό κανάλι Μεσόγειος Τηλεόραση, το ειδησεογραφικό site Kalamatajournal.gr, το ειδησεογραφικό site kalamatatimes.gr καθώς και το ειδησεογραφικό site / περιοδικό eforigi.com.gr.

Για την συμμετοχή σας στην Εθελοντική Αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής :

-Κάθε άνθρωπος, άνδρας η γυναίκα, 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.

-Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.

-Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.

- Η αιμοδοσία διαρκεί 5 - 10 λεπτά.

-Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιαδήποτε ενόχληση.

- Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ο εθελοντισμός είναι τρόπος Ζωής...Γίνε κι εσύ εθελοντής, Μη μένεις θεατής!

#7ηΑιμοδοσίαΑγάπηςCOSMOS #COSMOS #Kalamata”