Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 19:25

Ο Π.Γερουλάνος στην Καλαμάτα για την αυτοοργάνωση αλλά και για την υπαρκτή προοπτική νέας πτώχευσης

Ο Π.Γερουλάνος στην Καλαμάτα για την αυτοοργάνωση αλλά και για την υπαρκτή προοπτική νέας πτώχευσης

ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΑ ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ 

Η προοπτική μιας νέας πτώχευσης της χώρας είναι υπαρκτή, ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος περιόδευσε το Σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία, με τη Μάρα Κουκουδάκη, επίσης μέλος της Κ.Π.Ε. και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, ενόψει των διαδικασιών αυτοοργάνωσης των κομματικών οργανώσεων και του συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μάη. Αναφερόμενος στο συνέδριο και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι “σε αυτό το συνέδριο θα πάμε με ιδέες, θα πάμε με δυνατό στελεχιακό δυναμικό, και με τα παλιά μας στελέχη και με τα νέα που έχουν έρθει στο κόμμα. Είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε αυτές τις ιδέες, αυτά τα στελέχη, στη δυναμική που χρειαζόμαστε για να χτυπήσουμε δυνατά στις επόμενες εκλογές, να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας και να αρχίσει να μας σκέφτεται ο κόσμος ως τους προφανείς επόμενους στην αξιωματική αντιπολίτευση και στην επόμενη κυβέρνηση”...

Ο Παύλος Γερουλάνος και η Μάρα Κουκουδάκη μίλησαν σήμερα σε ανοιχτή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, στο “Horizon Blue”, ενώ το Σάββατο περιόδευσαν στην Κυπαρισσία, την Πύλο, την Κορώνη και τη Μεσσήνη. 

Στη σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση της Ν.Ε. η διαδικασία ξεκίνησε από τον γραμματέα της Οργάνωσης, Δημήτρη Ανδριανόπουλο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ανανέωση, μη παραλείποντας να αναφερθεί στη Φώφη Γεννηματά, την προσφορά της, καθώς επίσης να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Ακολούθησε τοποθέτηση της Μάρας Κουκουδάκη, που είπε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την ορμή μάλιστα που έδωσε η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, αυτοοργανώνεται, εκσυγχρονίζεται και επανέρχεται στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων. 

Ο Παύλος Γερουλάνος, από την πλευρά του ξεκίνησε την τοποθέτησή του υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν και πάλι σημάδια πως η χώρα οδεύει προς μια νέα πτώχευση και μάλιστα τόνισε ότι όπως για την πτώχευση του 2009 ήταν καθοριστικές οι ευθύνες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ανάλογα συμβαίνει και τώρα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την οποία σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “δεν ξέρει να διαβάζει τα σημάδια των καιρών”. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση αποδίδει όλες τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στον πόλεμο, όταν όλοι όσοι ασχολούνται με την αγορά γνωρίζουν ότι ο πληθωρισμός είχε αρχίσει να αυξάνεται μήνες πριν τον πόλεμο. 

Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι οι εξελίξεις μπορεί να είναι και καταστροφικές για την ελληνική οικονομία εάν η κυβέρνηση δεν πάρει τώρα μέτρα και συνεχίσει να περιμένει την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον ισχυρισμό ότι το πρόβλημα είναι διεθνές, ευρωπαϊκό και όχι εθνικό. Είπε ο Παύλος Γερουλάνος ότι φαίνεται πως ο πληθωρισμός και η ακρίβεια θα είναι ένα φαινόμενο που θα έχει μακρά χρονική διάρκεια, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων και κατά συνέπεια σε μεγάλη επιβάρυνση της εθνικής οικονομίας. 

Οφείλουμε να προετοιμάσουμε τις κοινωνίες μας για την προοπτική μιας νέας πτώχευσης. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Ευθύνη των κομμάτων δεν είναι μόνο να λένε ότι όλα θα είναι καλά και ψηφίστε εμάς για να γίνουν όλα καλά. Ευθύμη μας είναι να ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η πολιτική συγκυρία και να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις για τα χειρότερα που μπορούν να έρθουν” είπε ο Παύλος Γερουλάνος. 

Στ.Μ.