Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 17:47

“Το Δήμο τον εκπροσωπεί ο δήμαρχος”

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  
Το λόγο για τον οποίο δεν προσκλήθηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις συναντήσεις του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και ιδιαίτερα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, εξήγησε σήμερα ο δήμαρχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Αυτός είναι ότι “το Δήμο τον εκπροσωπεί ο δήμαρχος”...

Επιπλέον ο δήμαρχος υποστήριξε ότι “η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι σέβεται την αντιπολίτευση” και σχολίασε ρωτώντας: “η αντιπολίτευση έχει δείξει δείγματα γραφής ότι σέβεται τη δημοτική αρχή;”. 

Σημειώνεται ότι οι παρατάξεις της μείζονος μειοψηφίας (επικεφαλής Βασίλης Κοσμόπουλος) και της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας (επικεφαλής Βασίλης Τζαμουράνης) κατέκριναν, με ανακοινώσεις τους, το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν προσκάλεσε τις παρατάξεις στις επαφές που έγιναν στο Δημαρχείο, την περασμένη Πέμπτη, με τον πρωθυπουργό και αργότερα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. 

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος, σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είπε: “Το δήμο τον εκπροσωπεί ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και θα θέσει τα ζητήματα. Δεν χρειάζεται σχολιασμός”. 

Σχετικά με την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο δήμαρχος σημείωσε: “Ο αντιπρόεδρος ζήτησε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και αυτούς φέραμε. Μαζί κάλεσα και τους αντιδημάρχους. Τοποθετήθηκαν μόνο οι παραγωγικοί φορείς. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε να βρούμε ζητήματα που δεν υπάρχουν”. 

Στ.Μ.