Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 16:52

Στα 309.000 ευρώ ο προϋπολογισμός για ανάπλαση 780 τετραγωνικών μέτρων

Στα 309.000 ευρώ ο προϋπολογισμός για ανάπλαση 780 τετραγωνικών μέτρων

ΠΑΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ποσό 309.000 ευρώ για ανάπλαση πεζοδρομίου μόλις 780 τετραγωνικών μέτρων! Αυτός είναι ο προϋπολογισμός για την ανάπλαση στο πεζοδρόμιο της παλιάς αστυνομίας, δυτικά της Αριστομένους από τη Φραντζή έως την Ξενοφώντος…

Όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα των αναπλάσεων το οποίο διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ενώ τα χρήματα προέρχονται από το ΕΣΠΑ.
Το σχέδιο της ανάπλασης του πεζοδρομίου θα μοιάζει με το σχέδιο του απέναντι πεζοδρομίου, ενώ θα μετακινηθούν και τα δύο περίπτερα. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν έχει σημειωθεί μεγάλη αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μετακίνηση του περιπτέρου που βρίσκεται στη συμβολή της Αριστομένους με τη Φραντζή, περίπτερο που ενδεχομένως «ενοχλεί» την επιχείρηση η οποία βρίσκεται από πίσω.
Το έργο περιλαμβάνει και τη φύτευση μεγάλων δέντρων δίπλα στον ποδηλατόδρομο, ο οποίος δεν θα πειραχτεί, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια, μικροί κάδοι απορριμμάτων, φωτιστικά σώματα, πυροσβεστικός κρουνός και μια μεταλλική βρύση πόσιμου νερού.
Στ.Μ.