Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 11:50

Σώθηκαν από το πέλαγος πρόσφυγες-μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας

Σώθηκαν από το πέλαγος πρόσφυγες-μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας

Καλά στην υγεία τους είναι οι 29 πρόσφυγες-μετανάστες, που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ύστερα από τη διάσωσή τους από το πέλαγος, όπου κινδύνευσαν όταν το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο, περίπου 80 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μεθώνης, σχετικά κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Ιταλία…

Οι πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν αρχικά από σκάφος με σημαία Νορβηγίας και πλέον βρίσκονται στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας, όπου το προσωπικό και εθελόντριες του Παραρτήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας. Σημειώνεται ότι υποβλήθηκαν όλοι σε ράπιντ τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. 

Πρόκειται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για μια γυναίκα, για ένα παιδί περίπου 7-8 ετών και οι υπόλοιποι είναι άντρες ηλικίας περίπου 17-18 ετών. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της προανάκρισης, για τον εντοπισμό τυχόν διακινητών, εάν βρίσκεται μεταξύ των 29 προσφύγων-μεταναστών. Με την ολοκλήρωση της προανάκρισης οι πρόσφυγες-μετανάστες θα μεταφερθούν σε δομές υποδοχής για τα περαιτέρω. 

Για τη φιλοξενία των προσφύγων-μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας παρέχονται και αυτή τη φορά υπηρεσίες από το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. 

Στ.Μ.