Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 22:54

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακατασκευή της πρώην Νομαρχίας, υπογράφτηκε η σύμβαση!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακατασκευή της πρώην Νομαρχίας, υπογράφτηκε η σύμβαση!

Η ίδια εταιρία που μετασκεύασε το πρώην Νοσοκομείο Καλαμάτας σε νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, επί δημαρχίας Παναγιώτη Νίκα, η ΑΕΤΕΘ Α.Ε., υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας, αυτή τη φορά με τον Παναγιώτη Νίκα περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε το βράδυ από τον περιφερειάρχη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είπε ότι αν δεν προκύψουν προβλήματα το έργο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο χρόνων…

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας τόνισε ότι το κτίριο, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα γίνει υπερσύγχρονο και θα είναι από τα καλύτερα κτίρια διοίκησης στη χώρα. 

Είπε ο κ. Νίκας ότι όπως ήταν μέχρι σήμερα το κτίριο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, χαρακτηριστικά σημείωσε ότι κάθε χρόνο χρειαζόταν να δαπανάται ποσό 100.000 ευρώ περίπου για το προβληματικό σύστημα κλιματισμού, ενώ πρόσθεσε ότι η ύπαρξη αμιάντου στα χωρίσματα των γραφείων μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο για τους εργαζόμενους. 

Στο κτίριο είπε ότι θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς θα διατεθεί χώρος και για τη στέγαση του κρατικού μηχανισμού, όπως ανέφερε. 

Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε για τη δουλειά που έκαναν και τον κόπο που κατέβαλαν προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Παναγιώτη Γιαννακέα, καθώς και τον ειδικό σύμβουλό του, Σταύρο Πίκουλα, όπως επίσης ευχαρίστησε θερμά την εταιρία ΤΕΜΕΣ, της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, για τη δωρεά της μελέτης του έργου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 11.000.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Στ.Μ.