Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 15:33

Τοπικός ανεμοστρόβιλος στην πλατεία Όθωνος προκάλεσε τραυματισμό και ζημιές!

Τοπικός ανεμοστρόβιλος στην πλατεία Όθωνος προκάλεσε τραυματισμό και ζημιές!

Την ώρα που η πόλη ζούσε την "ραθυμία" των ημερών αμέσως πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, έφτασε στο Δημαρχείο της Καλαμάτας η “παράξενη” είδηση ότι στην πλατεία Όθωνος, στο Ιστορικό Κέντρο, έχουν σημειωθεί ζημιές από τοπικό ανεμοστρόβιλο…! Είναι αλήθεια, περίπου στη μία μετά το μεσημέρι συνέβη το άξαφνο αυτό γεγονός και μάλιστα μάρτυρες λένε ότι σημειώθηκε και τραυματισμός, όταν μια τέντα σκίασης καταστήματος παρασύρθηκε από τον αέρα και χτύπησε στο κεφάλι έναν πελάτη μαγαζιού που καθόταν στην πλατεία…

Ο ανεμοστρόβιλος έριξε μια κολώνα δημοτικού φωτισμού στην πλατεία. Μάλιστα η κολώνα έπεσε πάνω σε καρέκλα καταστήματος και την έσπασε και οφείλεται στην τύχη ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο άλλοι άνθρωποι που θα κινδύνευαν από σοβαρό ενδεχομένως τραυματισμό. Επίσης έσπασε ένα μεγάλο δέντρο της πλατείας, ενώ στους χώρους των καταστημάτων ανακατεύτηκαν τα πάντα από υλικά που παρέσυρε ο αέρας. 

Ο Δήμος Καλαμάτας έσπευσε στην πλατεία και έλαβε τα πρώτα μέτρα αποκατάστασης και αποκλεισμού επικίνδυνων σημείων όπου έχουν σπάσει και γύρει δέντρα. 

Στ.Μ.