Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 02:04

Προς έκπτωση εργολάβοι πέντε έργων του Δήμου - “Εισαγωγή” εργολάβων στην Καλαμάτα από αλλού

Προς έκπτωση εργολάβοι πέντε έργων του Δήμου - “Εισαγωγή” εργολάβων στην Καλαμάτα από αλλού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκπτωσης εργολάβων πέντε έργων του Δήμου, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Πιο πολύ φαίνεται ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία για τον εργολάβο της αγροτικής οδοποιίας, όπως και της ανάπλασης της Αναγνωσταρά. Ο δήμαρχος ρωτήθηκε από την Kalamata Journal για το πως θα ολοκληρωθούν τα έργα όταν εργολάβοι κηρύσσονται έκπτωτοι χωρίς να είναι διασφαλισμένο ότι τα έργα αυτά μπορούν να τα συνεχίσουν άλλοι συνάδελφοί τους, γιατί οι δυνατότητές τους είναι συγκεκριμένες. Άλλωστε για την πεπερασμένη δυναμική των ντόπιων εργολάβων έχει μιλήσει πολλές φορές ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Μπασακίδης.  Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι έχουν ξεκινήσει πια να αναλαμβάνουν έργα του Δήμου εργολάβοι από άλλες περιοχές, όπως συνέβη πρόσφατα με την ανάπλαση της πλατείας 23ης Μαρτίου και την ανακατασκευή του κτιρίου της Ηλεκτρικής Εταιρείας. Σημείωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει επικοινωνία μεταξύ των δημάρχων για το ποιοι εργολάβοι ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις τους και ποιοι όχι…

Σχετικά με το έργο της αγροτικής οδοποιίας ο δήμαρχος σημείωσε ότι στελέχη του Δήμου βρίσκονταν χθες στην Τρίπολη για να εισηγηθούν σε συνεδρίαση αρμοδίου οργάνου την έκπτωση του αναδόχου. 

Επίσης ο κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι δικαστικός επιμελητής έχει κοινοποιήσει απόφαση έκπτωσης του εργολάβου στον οποίο είχε ανατεθεί η ανάπλαση της Αναγνωσταρά. 

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι προς έκπτωση οδεύει και ο εργολάβος του έργου των ασφαλτοστρώσεων στην Καλαμάτα, το οποίο ανέφερε ότι έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει πάνω από ένα χρόνια. 

Το σχόλιο του δημάρχου σχετικά με τη στάση του Δήμου απέναντι στους εργολάβους ήταν το εξής: “Είμαστε δίπλα σε αυτούς που πραγματικά προσπαθούν και θέλουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα, τα ζούμε όλοι, ξέρουμε ότι έχουν δικαιώματα με την εξάμηνη παράταση. Αλλά έξι μήνες παράταση δεν πάει να πει δεν κάνω τίποτα, αλλά ότι πάω πιο αργά”. 

Στην ερώτησή μας για τον κίνδυνο να μείνουν τα έργα του Δήμου χωρίς εργολάβους ο δήμαρχος σημείωσε ότι τα όποια προβλήματα δεν πρόκειται να οδηγήσουν τη δημοτική αρχή στο να σταματήσει να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις, γιατί η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων εξασφαλίζει την υλοποίηση ενός έργου, όπως είπε, έστω και αν αυτό χρειαστεί χρόνια για να ξεκινήσει. Επιπλέον όμως ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει πια και αναλαμβάνουν έργα του Δήμου εργολάβοι και από άλλες περιοχές. Είπε συγκεκριμένα ο δήμαρχος ότι εταιρία από άλλη περιοχή ανέλαβε την ανάπλαση της πλατείας 23ης Μαρτίου και την ανακατασκευή της Ηλεκτρικής Εταιρείας αλλά και ότι “θα υπάρξουνε και άλλοι εργολάβοι. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι εξαιρετικές μέχρι τώρα. Αρχίζουμε πλέον και οι δήμαρχοι και επικοινωνούμε μεταξύ μας και βλέπουμε με ποιους είμαστε ευχαριστημένοι και με ποιους όχι”. 

Στ.Μ.