Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 11:31

Ολοκλήρωση αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Καλαμάτας διεκδικεί ο Δήμος από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ολοκλήρωση αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Καλαμάτας διεκδικεί ο Δήμος από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΚΑΙ 47.500 ΨΗΦΙΑΚΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ

Πρόταση για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων ύδρευσης στην Καλαμάτα, κατέθεσε την Τρίτη, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και το Ταμείο Ανάκαμψης, ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Θανάσης Βασιλόπουλος. Πρόκειται για την ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο σύνολο της πόλης, καθώς και για την προμήθεια και εγκατάσταση 47.500 ψηφιακών υδρομέτρων με συνολικό προϋπολογισμό 18.900.000 ευρώ. Ο δήμαρχος σε σχετικές δηλώσεις σημείωσε πως “αντιλαμβανόμαστε ότι η πρόταση που καταθέσαμε είναι μεγάλη”, ωστόσο εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα χρηματοδοτηθεί έστω ένα μέρος των συγκεκριμένων σημαντικών έργων για την Καλαμάτα. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι “περιμένουμε να αξιολογηθεί και να δούμε αν όχι το σύνολο τι θα μπορέσουμε να απορροφήσουμε”…

Ο Δήμος Καλαμάτας σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι το έργο αντικατάστασης του αγωγού αφορά συνολικά μήκος 26,15 χιλιομέτρων, καθώς και ότι “το προτεινόμενο υποέργο αφορά την αντικατάσταση παλαιών αγωγών από PVC που παρουσιάζουν συχνές βλάβες στην Δ.Κ. Καλαμάτας και τμήματος των πεπαλαιωμένων χυτοσιδηρών σωλήνων στο κέντρο της Πόλης. Επίσης  συμπεριλαμβάνονται και οι μεταφορές των  παροχών ύδρευσης από τα παλαιά στα νέα δίκτυα και όλες οι συνδεσμολογίες για τη σωστή λειτουργία των νέων δικτύων”. 

Για τα ψηφιακά υδρόμετρα ο Δήμος σημειώνει ότι “το προτεινόμενο υποέργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων με στόχο τον πληρέστερο έλεγχο της ποσότητας του ύδατος που καταναλώνεται. Επιπλέον και συμπληρωματικά, με την εξυγίανση των φρεατίων των υδρομέτρων, θα αντιμετωπιστούν ζητήματα μικροδιαρροών και μικροεμφράξεων που παρουσιάζονται στα υφιστάμενα υδρόμετρα Αποτέλεσμα των ανωτέρω θα είναι η  εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση στην Δ.Ε. Καλαμάτας”.

Στ.Μ.