Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 11:25

Ικανοποίηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για το εγκωμιαστικό δημοσίευμα

Ικανοποίηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για το εγκωμιαστικό δημοσίευμα

«ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» ΣΤΟ ΕΣΠΑ
Πανευτυχείς είναι οι άνθρωποι της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, από το νέο εγκωμιαστικό δημοσίευμα για τις επιδόσεις σε ό,τι αφορά την απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ. Υπάρχει ωστόσο και η άλλη πλευρά του νομίσματος, αυτή που αφορά τις ελλείψεις ακόμη και στοιχειωδών αντικειμένων του παραϊατρικού εξοπλισμού…

Υπάρχουν φορές όπου λείπουν ακόμη και οι «πάπιες» και αντί αυτών οι νοσηλεύτριες αναγκάζονται να δίνουν στους νοσηλευόμενους κενές φιάλες από ορούς… Μπροστά σε αυτή την κατάσταση λοιπόν καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι πανηγυρισμοί, όσο εξαιρετικές και αν είναι οι επιδόσεις στις απορροφήσεις κονδυλίων για προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την αντικατάσταση διαφόρων εγκαταστάσεων και συστημάτων.
Η εφημερίδα «Επενδυτής», σε ρεπορτάζ που φέρει την υπογραφή «ΑΙΜ.Ν.» και έχει ως τίτλο «Νοσοκομείο-πρωταθλητής στο ΕΣΠΑ», υπογραμμίζει ότι «το Κρατικό της Καλαμάτας είναι πρώτο στην αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων. Έχει αποκτήσει μονάδα εμφραγμάτων, αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, στεφανιογράφο και ψηφιακό μαστρογράφο».
Ο δημοσιογράφος για να κάνει το ρεπορτάζ του επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και μίλησε με τον διοικητή, Γιώργο Μπέζο και τα στελέχη Παναγιώτη Χαρίτο, Σ. Κορακοβούνη και Γ.Θεοδωρακόπουλο, καθώς και τους γιατρούς Μιχάλη Μιχαήλ, Παναγιώτη Μίντζια, Παναγιώτη Πετικίδη, Σπύρο Ζόμπολο.
«Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο νοσοκομείο, καταλήξαμε στο ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας: Οι άνθρωποι», γράφει το ρεπορτάζ, που επίσης αναφέρεται σε όλες τις προμήθειες και τα υπόλοιπα έργα που γίνονται με τους πόρους του ΕΣΠΑ.