Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 18:59

Πρόταση εγκατάστασης της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλαμάτας “Α.Τάσσος” στο Δημαρχείο της Αριστομένους

Πρόταση εγκατάστασης της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλαμάτας “Α.Τάσσος” στο Δημαρχείο της Αριστομένους

Το Δημαρχείο της Αριστομένους είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος για την εγκατάσταση της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλαμάτας “Α.Τάσσος”, τόνισε σήμερα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου, Παναγιώτης Λαμπρινίδης. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι οι υπόλοιποι χώροι, όπως και η σημερινή Δημοτική Πινακοθήκη στο Ιστορικό Κέντρο, στην οδό Παπάζογλου 5, δεν καλύπτουν τους όρους για τη φιλοξενία σημαντικών εκθέσεων ζωγραφικής…

Ο κ. Λαμπρινίδης ανέφερε ότι στον όροφο του Δημαρχείου της Αριστομένους μπορεί να λειτουργεί η έκθεση με έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης “Α. Τάσσος”, ενώ στο ισόγειο θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και θα πραγματοποιούνται εικαστικά προγράμματα και εκδηλώσεις. 

Ο διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου σημείωσε ότι έχει συζητήσει την πρότασή του με τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος είπε ότι τη βλέπει θετικά. Και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις άκουσαν την πρόταση με ενδιαφέρον. 

Ο κ. Λαμπρινίδης είπε ότι ένας σύγχρονος χώρος για τη Δημοτική Πινακοθήκη, στο συγκεκριμένο μάλιστα σημείο, στο κέντρο της πόλης, θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των επισκεπτών που τους ενδιαφέρει ο πολιτισμός. Επιπλέον είπε ότι ο εν λόγω χώρος θα επιτρέψει να πραγματοποιούνται πολλές περισσότερες σημαντικές περιοδικές εκθέσεις από δύο το χρόνο που πραγματοποιούνται τώρα. 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου έκανε και έναν απολογισμό της έκθεσης «Θησαυροί ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου», που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι τις αρχές Νοέμβρη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Είπε ότι η επισκεψιμότητα ήταν πολύ μεγάλη, ότι είδαν τα έργα πολλά σχολεία από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, ενώ ο αριθμός των μεμονωμένων επισκεπτών ήταν καθημερινά περίπου 100. Επίσης σημείωσε ότι ο ίδιος έκανε περισσότερες από 30 ξεναγήσεις και τέλος παρουσίασε έναν τόμο με δημοσιεύματα στον Τύπο, αθηναϊκό και τοπικό, τονίζοντας ότι μέσα από αυτή τη σημαντική έκθεση προβλήθηκε πολύ η Καλαμάτα για την πολιτιστική της δράση. 

Στ.Μ.