Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 11:43

Στο γεύμα για τους 300 που ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι περίπου 200, εκτιμά η δημοτική αρχή

Στο γεύμα για τους 300 που ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι περίπου 200, εκτιμά η δημοτική αρχή

“ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ” ΔΕΞΙΩΣΗ ΜΕ “ΣΥΡΦΕΡΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ”

Πέρασε χθες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας η έγκριση της δαπάνης για την παράθεση γεύματος, για τη γιορτή της Υπαπαντής, σε μέχρι 300 προσκεκλημένους, με δαπάνη μέχρι 9.900 ευρώ. Ωστόσο εκφράστηκαν ενστάσεις και προβληματισμοί για το ποιοι παρακάθονται σε αυτό το γεύμα, πέρα από τους προσκεκλημένους του Δήμου. Χαρακτηριστικά ο Κώστας Αθανασόπουλος, από την παράταξη της δημοτικής αρχής, μίλησε για εκτός πρωτοκόλλου “ακολούθους”, που “περιφέρονται σαν πρυτάνεις” και ζήτησε οι συγκεκριμένοι να μείνουν έξω από την αίθουσα του γεύματος, διαφορετικά, σημείωσε, “θα τους βγάλω εγώ”. Ο δε επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” και υποψήφιος δήμαρχος, Βασίλης Τζαμουράνης, υπενθύμισε ότι το 2020 είχε κάνει τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε χαρακτηρίσει ως “παρωχημένο” το συγκεκριμένο γεύμα με τον “συρφετό ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με τη λειτουργία του Δήμου”. Μάλιστα ο κ. Τζαμουράνης σημείωσε ότι τότε ο δήμαρχος είχε συμφωνήσει μαζί του και είχε ανακοινώσει ότι θα γίνουν αλλαγές στις εκδηλώσεις του Δήμου για την Υπαπαντή…

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, εκτίμησε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα δεξιωθεί ο Δήμος θα είναι λιγότεροι από 300, περίπου 200, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας από την πλευρά του είπε ότι θα είναι λιγότεροι και από 200. 

Ακόμη ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι για πρώτη φορά φέτος στο γεύμα θα προσκληθούν εκτός φυσικά από τους/τις δημοτικούς/ές συμβούλους, που είναι 41 και οι συνοδοί τους. Ακόμη σημείωσε ότι στο γεύμα δεν θα παρακαθήσουν μόνο οι προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Μητροπολίτες αλλά και οι διάκοι τους, οι οδηγοί τους κ.λπ Μόνο από τους συγκεκριμένους, σημείωσε ο αντιδήμαρχος, ο αριθμός των ανθρώπων που θα παρακαθήσουν στο γεύμα ανεβαίνει ψηλά. 

Στ.Μ.