Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 11:40

Η Ένωση Γονέων Καλαμάτας για το δεκατιανό στους υποσιτιζόμενους μαθητές

Η Ένωση Γονέων Καλαμάτας για το δεκατιανό στους υποσιτιζόμενους μαθητές

ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ
Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας αναγνώρισε το πρόβλημα του υποσιτισμού μαθητών και έστω και αργά συμβάλει και εκείνος για την αντιμετώπιση του, εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων. Βάζει όμως και ένα ερώτημα: «Γιατί η…

…παρασκευή αυτού του δεκατιανού δεν ανατέθηκε σε τοπικούς επαγγελματίες της πόλης μας (που συνεχίζουν να στηρίζουν με δωρεάν προσφορά τους μαθητές) έτσι ώστε να στηριχτούν κι αυτοί οικονομικά;».
Σε σχετικό κείμενο της Ένωσης Γονέων, το οποίο έχει εγκριθεί ομόφωνα από το  Διοικητικό Συμβούλιο και υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της, Ευάγγελος Σιδερέας και Γιώργος Κουρέτας αντίστοιχα, σημειώνονται τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου για δωρεάν διανομή δεκατιανού φαγητού σε μαθητές σχολικών μονάδων της πόλης μας.
Βεβαίως η ενέργεια αυτή έρχεται ως πρόσθετη βοήθεια στην ήδη υπάρχουσα λύση που έχει δοθεί εδώ και καιρό, με πρωτοβουλία της Ένωσης και την αμέριστη συμπαράσταση επαγγελματιών και φορέων της πόλης μας τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την αμέριστη συμπαράστασή τους  και τη συνεχιζόμενη βοήθεια.
Μας ικανοποιεί που επιτέλους  ο Δήμαρχος  παραδέχεται επίσημα την ύπαρξη μαθητών που υποσιτίζονται στη πόλη μας παρά τις αντίθετες, πριν λίγο καιρό διαβεβαιώσεις και υποτιμητικές του δηλώσεις σε βάρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων που «τόλμησε» ν’ αναδείξει το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.
Τέλος, μας γεννάται η απορία, γιατί η παρασκευή αυτού του δεκατιανού δεν ανατέθηκε σε τοπικούς επαγγελματίες της πόλης μας (που συνεχίζουν να στηρίζουν με δωρεάν  προσφορά τους μαθητές)  έτσι ώστε να στηριχτούν κι αυτοί οικονομικά;»